Életmód / Lélek / 25. november 2017

Vissza a régi kerékvágásba..

Nem hiányzik semmid, mégis elégedetlen vagy? A hétköznapok nyugtalansága és a problémák könnyen be tudják fészkelni magukat az elménkbe, melyek sehogy nem hagynak nyugodni és kizökkentenek az egyensúlyunkból.

Miképpen tudnánk ismét visszakerülni a régi kerékvágásba?

Egy hét a függőségeink nélkül
Próbáljuk meg, milyen az élet okostelefon nélkül? Ha nem is sikerül egy hétig kibírni, legalább egy napig próbálkozzunk vele.
Szakadjunk ki a megszokásból, az állandó pötyögésből, facebookozásból és koncentráljunk magunkra. Gondolkodjunk el azon, hogyan érezzük mostanság magunkat, milyen eredményeket értünk el a hét folyamán, vagy vessünk számot arról, hogy milyen életszakaszban vagyunk éppen.

Töltődjünk fel pozitív energiával
Találkozzunk olyasvalakivel, akivel imádunk együtt lenni, aki mindig új színt visz az életünkbe. Továbbá a gyerekek és a háziállatok rengeteg szeretetet tudnak adni, töltsünk minél több időt velük.

Hódoljunk a kedvenc szokásainknak
Séta, ital, étel, hobbi, bármi legyen is az, csináljuk. Vigyünk új színt az életünkbe és teremtsünk új rituálékat. Legyen az egy pohár isteni kávé vagy tea, délutáni nasi, egy hobbi, vagy néhány akkord gitározás.

Teremtsünk rendet
Fontos, a minket körülvevő káoszt felszámolni, hiszen nagyon megerőltető tud lenni a folytonos keresgélés és azt ezt okozó általános rossz közérzet.

Harmóniában önmagunkkal
Szánjunk időt magunkra, jöjjünk formába, tegyünk azért, hogy ismét elégedetten tudjunk tükörbe nézni.

Instünk búcsút a lustaságnak
Úgy érezzük, hogy egy ideje csak stagnál a privát és munkahelyi életünk, pedig régebben újabbnál újabb célokat és eredményeket értünk el? Egy kis erőfeszítéssel, apróbb célokkal ismét megtanulhatunk szorgalmasak lenni. Megéri nem lustának lenni.

 

M.


Előző bejegyzés
Miért fontos a lúgosítás?
Következő bejegyzés
3 különleges karácsonyi vásár Németroszgából és Svájcból