Életmód / Lélek / 19. április 2017

Váltani, továbblépni

Váltani, továbblépni mindig nehéz, ehhez nem fér kétség. Kényelem, biztonság vagy újdonság és siker? A döntés és az eredemény a mi kezünkben van.

A megszokás nagy úr az élet bármely területén. Kevés biztonságot szerető ember szeret váltani, mely már önmagában is egy ellentmondás. Olykor mégis elérkezünk ahhoz a pillanathoz, amikor rájövünk, hogy vannak fontosabb dolgok is a biztonság kényelménél.

Még ha a visszahúzó erő rendkívül erős is, bizonyos helyzetekben meg kell küzdenünk a nyugodt fészek adta biztsonsággal és kellő elszántsággal felülkerekedni a a húzóerőn, egyszerűen szembefutni a szélviharral. Ha mi magunk nem vagyunk képesek változtatni a sorsunkon, akkor egyáltalán nem szabadna elégedetlenkednünk. Márpedig lépten-nyomon tele van a társadalmunk minden szintű elégedetlenséggel. Folyton okoljuk a környezetünket a körülményeinket vagy éppen az adott életszakaszunkat.

Elvárjuk, hogy életünk mások által legyen jobb, görcsösen ragaszkodunk az elromlott dolgokhoz, ahelyett, hogy erőt vennénk magunkon és lépnénk. A sivárság és kiégettség ellenszere a változás. Hiú ábrándok kergetése helyett következetes vagy akár őrült döntésre van szükség. A lépés fájdalmas, de ha jó nagyot lépünk és kellő távolságból tekintünk a változás fontosságára, eljön az idő, amikor értékelni fogjuk döntésünket és ezáltal önmagunkat.

Változtatni soha nem késő. Egy kis befektetéssel bármilyen életterületen csodákra lehetünk képesek, ha felmérjük, hogy mekkora erő rejlik tetteinkben és az elágazásokban. Az irányt mi határozzuk meg, a kormány kizárólag a mi kezünkben van, hiszen kormányozni egyszerre csak egy ember tud. Nem kell nekünk GPS, ahhoz, hogy tovább haladjunk, mert minden új döntéssel irányt válthatunk. Az útvonal spontán, előreláthatatlan, meglepetésekkel teli, kacskaringós, szűk de ez a mi utunk, melynek célja a változáson kívül, maga a kirándulás.

 

M.


Előző bejegyzés
A cellulitisz legyőzése
Következő bejegyzés
A szerelem létszükség