Érdekességek / 3. május 2017

Tudtad, hogy..

Tudtad, hogy a szemszínünk változhat, a nutella véd a napfénytől, vagy hogy miért nem mosolyognak a régi festményeken? Az alábbi érdekes tényeken biztosan meg fogsz lepődni.

Tudtad, hogy..

..a tüsszentés folyamán halottak vagyunk, ugyanis ebben a pillanatban, még a szivünk is megáll, sőt a szemünket sem tudjuk kinyitni. Mivel mindez a másodperc töredékéig tart, a testünk számára nem jelent akadályt.

..melyik a megfelelő kor a házassághoz? Nicholas Wolfinger, az utahi egyetem szociológusa kutatása szerint 28 és 32 éves korunk között a legideálisabb házasságot kötnünk.

…a szemünk színe változhat? Attól függően, hogy milyen hangulatban vagyunk, változik a szemszínünk intenzitása.
Ha teljesen ellazulunk, világosabb lesz a szemünk, míg amikor idegesek vagyunk, az erősebb véráramlás hatására élénkebb lesz a szemszínünk.

…az, akinek a második lábújja hosszabb, mint a nagylábújja rendkívül domináns személyiség? Az emberek 20%-ára igaz ez.

…a nutella fényvédőfaktorral rendelkezik? A háttérben a nuttella magas zsírtartalma áll.

…bizonyos testrészeink folyamatosan növekednek. Az orrunk és a fülünk életünk folyamán végig növekszik, melyért a porsejtek és a folyamatosan gyengülő szövetek felelősek.

…mi a piros szoknya jelentése? Egy angliai szokás szerint szökőévenként egyszer, február 29–én lehetőség van arra, hogy a nők kérjék meg a férfiak kezét. Ha a férfi esetleg nemet mondana, büntetést kell fizetnie, a nőnek pedig piros szoknyát kell viselnie.

…miért nem mosolyognak a régi festményeken?
Bármilyen meglepő, bizony a nem optimális szájhigénia miatt. Mivel régen nem volt fogkefe, fogkrém, vagy fogselyem, nem rendelkeztek őseink olyan szájhigéniával, hogy azt meg lehessen örökíteni.

…a nők peteéréskor sokkal divatosabban és szabadabban öltözködnek? Teljesen tudatalatt ezúton igyekeznek növelni a piaci értéküket.

 

M.


Előző bejegyzés
Ha a legjobb barátod férfi..
Következő bejegyzés
A párkapcsolat kimerülésének 5 jele