Életmód / Lélek / 3. december 2016

Trófea

A férfi a begyűjtött trófeái által lesz férfi? Ez a gondolat a férfiak által kimondatlan igazság is lehetne. Míg a férfiak a gyűjteményük sokszínűségével, számtani adataival kérkednek, addig a nők szenvednek a gondolattól, hogy valaha is ilyen csapdába essenek és beskatulyázzák őket a trófea témakörbe.

„ Én már voltam szőkével, barnával, karcsúval, gömbölyded lánnyal, egyik jobb volt mint a másik” Férfi társaságban csak úgy repkednek a hasonló paraméterek.

Természetesen lehet ezt az alapvető agyi beállítódásra is fogni, és biológiai szempontokat vizsgálni. De ez elől a nők nagy többsége bizonyosan el fog zárkózni.

A nők ugyanis a sok csalódás után, úgy érzik, hogy kihasználták, megfosztották őket méltóságuktól. Helyes ez így? Függővé tehetjük környezetünktől a személyiségünket? Ők határoznának meg? Még ha így is van belénk kódolva,  ez az út mégsem járható. Sok nő a mai világban, valóságos megszállottsággal menekül a gondolattól hogy jelentéktelen trófeává válhat.

Míg a férfiak a zsákmányszerzéstől önbizalomnövelésre összpontosítanak, nem mérik fel, hogy egyes esetekben milyen károkat okoznak a nők önértékelésében. Úgy gondolják, hogy az egyéjszakás kalandok akár mély barátsággá is szelídülhetnek ( ez kivételes esetekben még talán működik is).

Az erőt a nőktől várjuk. Lehetőleg úgy, hogy észre se vegyük. Finoman, okosan, ravaszul, tapintatosan adjatok erőt nekünk – ne sérüljön a gőgünk és a felsőbbrendűség-tudatunk. Így élünk, sajnos.

Müller Péter

A férfi, mint trófea

A férfiasság megvásárolható, tárgyak, autók, ingatlanok, órák, ruhák formájában, melyek által egyre magasabbra lépkednek az általuk felállított férfiasságot mérő létrán. Talán úgy gondolják, hogy a férfiasság egyenes arányosságban mozog a piaci értékkel is.

Míg gyűjtögetik trófeáikat nem veszik észre, hogy valójában ők válnak a társadalom ipari cikkévé, és egyben zsákmánnyá. A kezdetek-kezdete óta kizsákmányolta egymást a két nem, még akkor is, ha érdekeik sokszor megegyeztek. Így nem lehet egyértelműen állítani, hogy csak a férfiak kizsákmányolóak, azért valljuk be, tőlünk sem áll távol a gondolat, hogy kihasználjuk a férfit, a trófeájukat.

 

M.


Előző bejegyzés
A barátság 9 alapszabálya
Következő bejegyzés
Sikeres újévi fogadalom