Életmód / Lélek / 26. október 2016

Te melyik személyiségtípusba tartozol?

Vajon tualjdonságaid alapján melyik személyiségtípusba tartozol? Ahány szeményiség, annyi egyéniség, az embereket nem lehet típusuk alapján beskatuályzni, ugyanakkor mégis valamilyen közösséget alkotunk hasonló személyiségtípusú társainkkal. A napokban a kezembe került egy remek könyv, Molnár Rita A Tükör című írása, mely az emberi személyiségtípusokat mutatja be részletes leírással, íme ebből egy kis ízelítő.

“Alázattal kell megállnunk a másik ember egyénisége, személyisége előtt, és el kell fogadnunk, azt, hogy az sok tekintetben más mint mi.”

Gyökössy Endre

Te melyik személyiségtípusba tartozol? Melyek a legjellemzőbb tulajdonságaid?

Érzékeny kolerikus

Türelmetlen és lobbanékony, nem látja az akadályokat, aktív, hatalmas energiával rendelkezik, mely mások számára irigylésre méltó. Ugyanakkor energiái neki is végesek és meglehetősen fáradékony is. Csapongó, szeszélyes, gyorsan változik a hangulata, könnyen ki lehet hozni a sodrából, de haragja hamar el is száll.

Flegmatikus szangvinikus

Türelmes, végetelen nyugodstága viszont  csupán látszat. Rendkívül jó stratéga, alapos és következetes. Jól tűri a stresszt, egy bizonyos pontig. Viszont amint elérkezik a határvonalhoz, hatalmas erővel robban.  Kitartó és visszahúzódó, aki mindig tanul a hibáiból.

Kolerikus

Állandó cselekvéskényszer hajtja, mely megőríti a környezetét. Született vezető, nyílt és céltudatos, folyton újabb és újabb célok hatják. Maximalista, türelmetlen, emellett rendkívül találékony is, mindig minden helyzetben tud érvényesülni.

Flegmatikus

Belső világában, a sajtát ritmusában él és rendkívül békés. Alapos, következetes, visszafogott és megbízható. Kapcsolatai lassan alakulnak ki, inkább törekszik az állandósággra és a minőségre egy kapcsolatban. Fontos számára minden helyzetben a rákészülés, nem szereti a meglepetéseket, és nem szeret sietni sehova.

Szangvinikus

Ez a személyiségtípus mondhatni falja az életet. Minden érdekli, de csak egy rövid ideig, állandó mozgásban van. Könnyen szerez új ismeretségeket, pozitív gondolkodású, örök gyerek, aki mindenben megtalálja a szépet. Gyorsan dönt, szívesen kezdeményez, viszont nem bírja elviselni a monotonitást, vagy az egyhangúságot. Erős energikus, és rendkívül tempeamentumos.

 Melankólikus

Állandóan álarcot visel, érzékeny lelki világú. Szeret egyedül lenni, ha társaságban van inkább elvegyül és a háttérből figyeli a történéseket. Jól beosztja az energiáit, ha valamibe belefog, azt alaposan és hatalmas precizitással kivitelezi. Általában bizonytalan és állandó bátorításra szorul. Szereti a kényelmet és a megszokást.

 

M.

 

 


Előző bejegyzés
Stressz, a mindennapok ellensége
Következő bejegyzés
Színkavalkád