Életmód / 30. szeptember 2015

Segítség, a párom nem akar gyereket

A nő tervez, álmodik, küzd, vágyakozik, elfogad, alkalmazkodik, kivár. Családot tervez, idilli jövőről álmodik, küzd, hogy ezt elérje, bár falakba ütközik, mégis vágyakozik, aztán elfogadja az eseményeket, alkalmazkodik a lehetelenhez, s egyszerűen kivár. Mit csináljak, ha Ő nem akar gyereket?

Megálmodunk egy személyt, egy otthont, lépcsőket a közös élethez, egy jövőt, melyben gyerekek hemzsegnek. A valóság azonban nem mindig ilyen magától értetődő.  Sajnos nem mindig alakulnak úgy a dolgok, ahogy óvodás korunkban elképzeltük, hogy huszonévesen férjhezmegyünk, gyermeket szülünk életünk párjának, pillangókat kergetünk, és indiánszökdelünk a mezőn.

Sok nőnek mindez nem teljesen magától értetődő, hiszen, ilyen-olyan okokból nem találják meg azt az embert, akivel egy életre tudtak volna tervezni, vagy azt hitték, hogy megtalálták és fiatalon mentek férjhez, idővel azonban  kiderült, hogy kapcsolatuk mégsem hosszú távra született. A közös jövőre vonatkozó tervek különbözősége hatalmas próbatétel egy kapcsolat számára.

A biológia óra ketyeg, a barátnők többsége családot alapított és ha ez nem lenne éppen elég, a család is folyamatos nyomás alá helyez, minden egyes alkalommal szembesítve a keserű igazságal, hogy te sem leszel fiatalabb és már jöhetne az unoka. A válasz ott ül a nyelvünk hegyén, de mégsem kürtölhetjük világgá, hogy Ő nem kíván gyermeket tőlünk! Zsákutcába érkeztünk, olyan ez, mint egy rémálom, melyben egy bezárt szobában keressük a kijáratot, de csak falakba ütközünk. Nincs kiút, nincs megoldás, vagy legalábbis várat magára. Pedig tudjuk, hogy ezt a helyzetet senki nem fogja helyettünk megoldani, nekünk kell életünk egyik legnagyobb és legsúlyosabb döntését meghoznunk.

Szeretjük őt, megpróbáljuk tiszteletben tartani a véleményét, ugyanakkor becsapottnak érezzük magunkat. Naív, együgyű, szerelmes fejjel reménykedtünk, hogy változni fog valami.  A legszebb és legaktívabb éveink azonban nem jönnek vissza.

A kérdés az, elfogadunk, továbbra is csak kivárunk, vagy döntünk. Elfogadjuk és megpróbáljuk tiszteletben tartani az ő álláspontját és megtanulunk ezzel együtt élni, és egyben lemondani a legnagyobb álmunkról, hogy anyák lehessünk, esetleg továbbra is hitegetjük saját magunkat, vagy mérlegelünk és továbblépünk..

M.


Előző bejegyzés
Elsősegélynyújtás gyógynövények segítségével
Következő bejegyzés
"Az ember célja a küzdés maga"