Utazás / 25. május 2017

Salzburg felfedezése

Ausztria egyik leglátogatottabb városa: festői környezet, Alpok, utcai zene, kúltúra és fesztivál. Salzburg történelmű multú város, mely nem véletlenül kapott helyet az UNESCO Világörökségének listáján. 

Mozart városa bámulatos környezetben fekszik és számos érdekes látnivalót tartogat a látogatók számára. Bár az idő nem kedvezett nekünk a városlátgatás során, mégis felejthetetlen élményben volt részünk.

Salzburg felfedezése, top látnivalók

 1. A Hohensalzburg erődítménye
  Európa egyik legnagyobb és épen fennmaradt vára. A Mönchsberg hegyre magasodó bámulatos vár egész évben látogatható, ahol megtekinthetjük a hercegi szobákat és meghallgathatjuk az őrtorony történetét. Gyalogosan vagy felvonóval közelíthető meg.
 2. A „Hagenauer-ház“
  a 9. szám alatt született és élt Wolfgang Amadeus Mozart, ahol gyermekkorát és fiatal éveit töltöttte.
 3. A Mirabell-kastély
  1606-ban épült, amely ma közkedvelt esküvői helyszínként szolgál. Érdemes megnézni a Márványtermet, mely a hercegérsek egykori dszíterme volt. Mozart is zenélt itt édesapjával. A Mirabell-kert egy igazi barokk látványosság, melynek középpontjában a Pegasus-kút és a lovasszobor található. A kert minden évszakban csodálatos látványt nyújt.
 4. A Getreidegasse
  Az óváros szívében található utcácska nem csupán a nagy divatmárkáknak ad otthont. Épületei egyedi különlegességűek és bájosak. Ezek közül a leghíresebb Mozart szülőháza.
 5. Hellbrunni kastély parkja vízi játékaival szitén megér egy sétát.
 6. Dómnegyed
  A városközpontban található Dómnegyed igazi kultúrális felüdülést biztosít. Nem mellesleg a kilátás sem rossz innen.
 7. Mozart-tér a város egyik ismertetőjegye, melynek közepén Mozart szobra található. Innen is bámulatos kilátás tárul elénk.

 

M.


Előző bejegyzés
Grízes kakaós keksz
Következő bejegyzés
A realitások férfija