Életképek / 15. április 2018

Romantika, merre jársz?

A romantika nem harsonaszó és pompás külsőségek között vágtat be az ember életébe, mint fehér lovon egy királyfi, hanem úgy lopakodik mellénk, mint egy régi jó barát, csendesen, észrevétlenül, talán prózába burkolózva, amíg egy váratlan pillanatban a rá hulló napsugár fel nem ébreszti az ott szunnyadó zenét és költészetet, talán… talán… a szerelem egy gyönyörű barátságból fakad, oly természetesen, ahogy a bimbóból kipattan a rózsa.
Lucy Maud Montgomery

A romantika a legtöbb kezdődő párkapcsolat alapvető hozzátartozója, mely nélkül azt el sem tudnánk képzelni. A romantikus énünk azonban egy bizonyos idő elteltével úgy tűnik, hogy sok esetben eltűnőben van, ugyanis rendkívül sok párt hallok arról panaszkodni, hogy a párjuk nem, vagy pontosabban már nem romantikus.

“Már nem is tudom, hogy milyen volt az, amikor romantikus volt”. “Jól megvagyunk, minden renben, csak azért hiányzik a romantika.”- ismerősek ezek a mondatok?
„Régen minden más volt, akkor heti szinten levett a lábamról valamilyen kis meglepetéssel. Folyton megpróbált elbűvölni, vagy elcsábítani egy vacsorával, kedves gesztussal, egy verssel stb.”- hallgatom a 30-as évei elején járó barátnőm nosztalgiáját egy már szinte elfeledettnek tűnő érzésről. De vajon tényleg elfeledkezünk az évek múlásával a romantikáról, vagy csupán egyáltalán nem tartjuk már fontosnak?

Az éremnek természetesen ebben az esetben is két oldala van. A kérdés, hogy mi vajon mikor vettük le a lábáról a párunkat?! Sajnos vagy nem sajnos ez automatikusan egy adok-kapok szituáció. Ha az egyik fél igyekszik időnként bevetni valamilyen praktikát, mellyel fel szeretné idézni a régi idők romantikáját, egy idő után a partner is úgy érzi majd, hogy bizony neki is kell tennie valamit. Bárki is tegye meg az első lépéseket, a lényeg, hogy egy kis romantikával fel lehet ébreszteni egy kicsit a szerelmet.

Íme néhány tipp a hőn áhított romantika felébresztésére.

  1. Irány a szabad! Pattanjatok biciklire, vigyetek egy kis itókát magatokkal és élvezzétek a virágzó fák adta bámulatos látványt, a madárcsicsergést.
  2. Felkérhetem egy táncra? Kedved lenne táncolni, de nem szeretnél ehhez egy zsúfolt diszkóba menni? Miért ne tekerhetnéd  fel otthon a hangerőt és kérhetnéd fel a párocskádat egy kis táncra?
  3. Csodáljátok a naplementét. Biztos van egy kedvenc helyetek, ahonnan régen néztétek a naplementét.
  4. Hogy hangzik egy álomhétvége egy wellneszhotelben?
  5. Mikor voltatok utoljára várost nézni? Szervezzetek egy kis kirándulást a hétvégére.
  6. A romantikus hangulat megteremtéséért nem kell messze menni. Bújjatok össze egyszerűen a kanapén és nézzetek egy olyan filmet, ami mindkettőtök tetszését elnyeri.
  7. Relaxáljatok együtt, menjetek el egy pármasszázsra.
  8. Kalandra fel! Ha egy kicsit mozgalmasabb a párkapcsolatatok, elmehetnétek sátorozni, vagy körbebiciklizhetitek a Balatont.
  9. Menjetek el a kedvenc éttermetekbe, vagy kávézótokba!

M.


Előző bejegyzés
A félénkség csapdájában
Következő bejegyzés
Mire képes a kivi?