Életmód / Lélek / 5. április 2017

Párkapcsolat kiegyensúlyozottan

Hogyan lehet egy átlagos párkapcsolat kiváló minőségű kapcsolat? A recept egy örök rejtély, vagy mégsem? Íme néhány tipp a sikeres és kiegyensúlyozott párkapcsolat érdekében.

Mindenki áhítozik egy boldog párkapcsolatról, de az ehhez vezető út bizony néha hatalmas akadályokkal van tele. A psyhologytoday.com összegyűjtött néhány megfontolandó és követendő tippet, mely hozzájárulhat ahhoz, hogy a hétköznapjainkat nászútként éljük meg amellett akit szeretünk.

Az tud jó kapcsolat maradni, amelyikben a két fél egymáshoz viszonyulva is képes változni. Ez az egymáshoz csiszolódás. Amikor a párkapcsolatnak folyamatosan személyiséget vagy éppen karriert, magánéletet segítő, építő jellege van, és egyfajta konstruktív összefogás érvényesül. Az az ideális, ha az egyik fél érzi, hogy a másiknak éppen mire van szüksége – egyszer az egyikük érdeke kerül előtérbe, máskor a másikuk személyes ügye.
Belső Nóra

 1. Kérj kedvesen
  Ha kedves vagy ahhoz, akit szeretsz, sokkal egyszerűbben tudod elérni, hogy úgy működjenek a dolgok, ahogyan kell. Hihetetlen milyen jó érzés tud lenni, ha azt érzed, hogy folyamatosan nászúton vagytok.
 2. Add azt, amit te is szeretnél kapni egy kapcsolattól
  Ha több figyelemre vágysz, akkor figyelj oda te is jobban a társadra. Biztosan értékelni fogja és kamatostól vissza fogod kapni a figyelmességet.
 3. Kössetek kompromisszumot
  Ha például túl fáradt vagy ahhoz, hogy elmenj vásárolni, alakítsd úgy hogy a párod menjen el helyetted, míg te például megfőzöd a vacsorát.
 4. Ne felejts el mosolyogni
  Ahelyett, hogy felidegesítenéd magad apróságokon, próbáld meg lazán felfogni a problémákat és mosolyogni rajtuk.
 5. Tervezd meg a jövőt
  Bármire is gondolsz, kezd el megtervezni, ne halogasd. Döntsd el, hogy mit szeretnél, és hogyan szeretnéd azt kivitelezni. Ez a hozzáállás az életed több területén is javadra válhat.
 6. Kezdj hozzá egyedül
  Ha a párod nem szeretne valamibe belevágni, de te nagyon hozzákezdenél már, vágj bele egyedül. Előbb-utóbb meghozod a kedvét a lelkesedéseddel és csatlakozni fog.
 7. Beszéljétek ki a dolgokat
  Soha nem szabad elhallgatni a problémákat. A kommunikáció a legfontosabb egy kapcsolatban, így ne söpörjétek szőnyeg alá a konfliktusokat.
 8. Legyél szerető és támogató
  Mutasd ki az érzéseidet, biztosan a párod is értékelne egy kis visszaigazolást.

A szerelem megőrzése bizony nem egyszerű feladat, de ha mindketten dolgoztok rajta, nem fogtok letérni közös utatokról.

 

 

M.


Előző bejegyzés
Színek és az egészség
Következő bejegyzés
Cukkínis csirkemell recept