Külföld / Utazás / 20. június 2015

Várak felfedezése-Rötteln

Németország dél-nyugati részén, Svácban, vagy Elsassban járva kihagyhatatlan látványosság, ha szűkös az idő és a pénzkeretünk, de mégis tartalmas élményre vágyunk. A belépő mindössze 2,5 euro, könnyen megközelíthető és számos lehetőséget kínál.

A Rötteln vár Baden–Württemberg részét képező Südbaden, azaz dél-Baden egyik legnagyobb és legimpozánsabb erődítménye. A Lörrach városa  fölé tornyosulú vár felfedezésének élményét a csodálatos panoráma mellett,  múzeum, sörkert, és étterem gazdagítja. A 300 méter hosszú és 30 méter széles nevezetesség ideális turista célpont minden korosztály számára. Nyáron várjátékok teszik még szinesebbé a programot.

Érdemes megmászni a két megmaradt torony egyre keskenyülő lépcsőit, mivel a fáradalmak után a mesés panoráma garantáltan kárpótlást nyújt majd. Aki nem szeretne étterembe beülni, a vár mögötti részen grillezhet is.

Házasulandók figyelmébe ajánlom, hogy még polgári esküvőre is van lehetőség, és ki ne szeretne egy ilyen tökéletes, romantikus helyszínen igent mondani.

M.


Előző bejegyzés
Hogyan lehetnénk boldogabbak?
Következő bejegyzés
Lebegő légbuborék