Életképek / 23. október 2015

Mit akar a nő?

Mit akar a nő? Mindent és lehetőleg azonnal. De hogy pontosan mire vágyik, azt maga sem tudja. Határozatlan, vagy félénk lenne? Nem igazán. Csupán titokzatos szeretne maradni?Nem kizárt. Nehezen dönt? Lehetséges.

Szeretem megismerni a férfiak álláspontját, így előszeretettel, sokszor indiszkrét módon faggatom őket. Legtöbbször teljesen más szemszögből látnak bizonyos dolgokat és ezáltal egy kicsit mindig közelebb kerülök a nemek közötti ellentétek és szakadékok kiismeréséhez.

  • „Nem értem a nőket. Nektek soha semmi nem jó. Mindig mást akartok másra vágytok, többet és egyre többet. Nem tudom megérteni, hogy hogyan tudtok ennyire elégedetlenek lenni. Pillantatonként változik az álláspontotok, egyszerűen szeszélyesek vagytok. Igen tudom, most az következik, hogy nem minden nő ilyen, léteznek kivételek, de azok szerintem a férfias nők, akik nem sok férfit vonzzanak.”
  • „Igazad van, soha nem fogjuk tudni úgy igazán megérteni egymást, lehetünk bármennyire is rokonlelkek, empatikusak, lehet magas érzelmi intelligenciánk, de soha nem fogunk tudni az ellenkező nemű agyával gondolkodni. „jól csak a szívével lát az ember” – tudod ez ránk különösen igaz. Mégis ez életünk egyik legnagyobb feladata, megérteni egymást. Közös érdek, mely nehéz feladat és hatalmas kihívás, rejtvény, melyet mindkét nem szeretne megfejteni.”
  • De sokkal könnyebb lenne, ha elmondanátok, hogy mi bánt, mire vágytok, milyen igényeitek vannak stb. Azzal tudnánk mit kezdeni. Alapvetően elég nehéz az újabbnál újabb hóbortjaitokkal lépést tartani és megpróbálni kitalálni, hogy mit szeretnétek.
  • „Nem gondolom, hogy a férfiak sokkal egyszerűbbek lennének. Csak úgy tűnik, hogy tudják mit akarnak, mégis sokszor ők bonyolítják túl a dolgokat. Igazad van, sokkal egyszerűbb lenne, ha mindkét fél nyílt lapokkal játszana, de ugyanakkor elmaradna a sokra tartott izgalom, feszültség, és minden amit az élet szerencsejátéka tartogat. Tény és való, hogy mi nők nem vagyunk egyszerűek, de mit is kezdenétek egy könnyen kiismerhető, kezelhető nővel? Inkább maradok bonyolult és ezáltal érdekes, mint kiismerhető és unalmas..De ha megnyugtat, őszintén, mi magunk se tudjuk mit akarunk.”

M.


Előző bejegyzés
Pitésalma azaz almás pite
Következő bejegyzés
Kiszakadva a valóságból