Életmód / Lélek / 2. július 2017

Mi hiányzik a mai nőkből?

Nagyon sokat gondolkodunk azon, hogy mennyi minden hiányzik a mai férfiakból, míg az teljesen elkerüli a figyelmünket, hogy vajon mi hiányzik a mai nőkből. Lehet, hogy érdemes lenne bizonyos dolgokon nekünk is változtani.

Csernus Imre szerint leginkább a gerinc hiányzik a nőkből. „Nincs tartásuk, önbizalmuk, büszkeségük. Prostituálódnak a belső bizonytalanság miatt: azért, hogy megkapják a szeretetet. Meg akarnak felelni másoknak – nem önmaguknak -, hogy elfogadják őket. A magánytól való félelem miatt szereznek maguk mellé valakit, akivel aztán társas magányban élnek tovább.“ Csernus Imre

Arra a kérdésre, hogy mi hiányzik a mai nőkből, több férfi véleményét kérdeztem, hogy férfi szemszögből vizsgálhassuk meg magunkat. Meg kell hagyni sok pontjuk valóban elgondolkodtató volt.

 1. Megértés
  A megértést szinte mindegyik megkérdezett férfi az első pontok között említette, mely rendkívül meglepett. Annyiszor hangoztatjuk, hogy nem ért meg a párunk és szidjuk, hogy nulla empátia van benne, míg ezek szerint talán mi sem vagyunk jobbak ezen a téren.  „Olyan jó lenne egy fárasztó nap után, ha egy kicsit teljes nyugalomban, egyedül lehetnék és megértené a párom, hogy nekem most csak és kizárólag erre van szükségem. Nincs erőm semmi másra, csak egy  kis nyugalomra, magányra, ahol minden zavaró tényezőt ki tudok zárni az életemből.”
 2. Szabad tér
  Ez az előző ponttal szorosan összefügg, mégis annál egy kicsit többet takar. A nőkhöz hasonlóan a férfiak is vágynak egy kis szabadságra, melyet a párjuk nélkül a hobbijukkal, vagy a barátaikkal tölthetnek. Nem szeretnének folyton magyarázkodni és az igazságot bizonygatni.
 3. Finomság
  „Lépten-nyomon” olyan nőkbe botlok, akiknek közük sincs a kifinomultsághoz. Káromkodnak, mélyen dekoltáltak, nincs önkontrolljuk és tartásuk sem”. Nem tudom, milyen férfi találja vonzónak az ilyesfajta hölgyeményeket, de én biztosan nem.” Lehet, hogy ebben is lakozik egy kis izgazság, hiszen ha elengedjük magunkat bizonyos helyezetekben, nem mindig viselkedünk kifogástalan ladyként.
 4. Engedékenység
  „Sok nő túlzottan akaratos. Akadnak olyanok, akiket semmilyen módszerrel nem tudsz meggyőzni, mert csak az lehet, amit ők szeretnének. Egyszerűen elkényeztetettek. Nem mérik fel, hogy ehhez nem sok férfinek van türelme.” Talán ez is sok nő hibája.

Arról, hogy mit lehet még elrontani nőként a párkapcsolatban, az alábbi cikkben olvashattok 7 dolog, amitől a férfiak a falra másznak

M.


Előző bejegyzés
Jógára fel!
Következő bejegyzés
A gyömbér gyógyító ereje