Életmód / Lélek / 11. március 2017

A magabiztosság útján

 “Sosem tudhatod milyen eredményei lesznek a cselekedeteidnek, de ha nem cselekszel eredményük sem lesz.” Mahatma Gandhi

 A magabiztosság az életünk alapvető támpillére (kellene, hogy legyen). Azt nem kell részletezni, hogy életünkben egyre jobban előtérbe kerül, melynek hiánya akár súlyos és maradandó károkat is okozhat úgy az egyénben, mint a társadalomban. Az alacsony önértékelés sok társadalmi probléma okozója is lehet. Képzeljétek a magabiztos emberek köztudottan boldogabbak is, mert elégedettek.

Hogyan leszünk magabiztosak?

Az első lépés köztudottan a felismerés. Ez esetben a felismerés azt jelenti, hogy rájövök arra, hogy van még hova fejlődnöm az önértékelésem terén, valamint felismerem, hogy több magabiztosságra van szükségem. Az igazi magabiztosság egy lelki állapot, mely nem tévesztendő össze az önelégültséggel. Nagyon fontos az öntudatosság, melyhez elengedhetetlen az önismeret. Ehhez sok bátorságra van szükségünk. Ha ezeket az apró lépcsőket végiggondoljuk, eljutunk a a kiindulópontunkhoz, a felismeréshez. Miért kellene szürke egérnek maradnunk, ha tudjuk, hogy ennél sokkal többet is ki tudnánk hozni magunkból?

Íme néhány remek önbizalomnövelő idézet, melyből, ha csak egyet is útravalónak tekintesz, már megtetted a legelső lépést.

“Aki harcol, veszíthet. Aki nem harcol, már vesztett is.”
Bertolt Brecht

“Ne várj, a legjobb alkalom soha nem fog elérkezni. Kezdj hozzá ott, ahol éppen most vagy, és használj bármilyen eszközt, ami csak a kezedbe kerül, hiszen a legjobb szerszámokat útközben úgyis meg fogod találni.”
Napoleon Hill

“Megkaphatsz bármit, ha eléggé akarod. Csak olyan túláradó lelkesedéssel kell akarnod, amely kitör a tested fogságából és eggyé válik a mindenséget teremtő erőkkel.”
Sheila Graham

“A negatív gondolkodás határt szab a teljesítménynek. Ha viszont ezt megfordítjuk, akkor a lehetetlen hirtelen nagyon is elérhetővé válik.”
Amby Burfoot

“Általában az az ember jut a legmesszebb, aki hajlandó merni és csinálni. Egy óvatos hajó soha nem jut messze a parttól.”
Dale Carnegie

“A lehetetlen nem tény, hanem vélemény.”
Muhammad Ali

“Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha.”
Goethe

“Ahhoz, hogy felfedezzünk egy új kontinenst, készen kell lennünk arra, hogy elveszítsük a part biztonságát.”
Brian Tracy

 

M.


Előző bejegyzés
Nutellás csoda
Következő bejegyzés
A lustaság az ördög párnája