Együnk és mozogjunk! / Életmód / 12. március 2017

A lustaság az ördög párnája

A lustaság a mindennapjaink részét képezi, mely ellen legtöbben megpróbálunk küzdeni. De néha olyan jó lustálkodni! A szervezetünk legtöbbször jelez, amint lemerültek a tartalékenergiáink. Ilyen esetben semmiképp sem ajánlatos tovább hajszolnunk magunkat, hanem időt kell szánnunk a regenerálódásra.

A lustaságnak azonban vannak árnyoldalai is és egyes esetekben érdemes felkutatni az okát. Hátterében állhat ugyanis félelem a túlzott elvárásoktól, vagy a kudarctól.  De a lustaság gyógyítható!

A túzott lustaság ellen azonban aktívan kell küzdeni. Az alábbi motvációnövelő tippekkel leküzdhetitek a hétköznapok lustaságát:

  1. Kapcsold ki az agyad és egyszerűen csináld
  2. Jutalmazd meg magad. Vedd észre azt amit jót csináltál. Milyen lenne egy masszázs?
  3. Keress egy motivációs partnert, akivel együtt sportolhattok. A sport által remekül és többszörös erővel tudjátok motiválni egymást.
  4. Hallgasd a kedvenc zenéidet, akár sportolásnál. Így biztosan élvezetesebb és könnyebben átvészelhető lesz az első pár lépés.
  5. A jó időbeosztással és előre egyeztetett időpontokkal szervezettebb lesz az életed, így nem lehet az időhiány kibúvó.
  6. Válassz olyan mozgásformát, amit élvezel.
  7. Tűzz ki először kisebb célokat és értékeld a kisebb eredményeket is.
  8. Vegyél egy mély levegőt. Jógával és különböző meditációs gyakorlatokkal könnyen ki lehet kapcsolódni. Tudatos légzéstechnika segít a mindennapi stressz feloldásában is.

M.


Előző bejegyzés
A magabiztosság útján
Következő bejegyzés
A karikás szem legyőzése