Utazás / 31. július 2017

Liechtenstein, egy bámulatos miniállam

Liechtenstein Hercegség, Európa egyik legelragadóbb országa, ahol a táj szépsége, a barátságos települések és az emberek nyugodtsága pillanatok alatt magával ragad.

Fürstentum Liechtenstein egyik fő ismertetőjegye az alpesi fekvése és a nem elenyésző szintkülönbsége. A legalacsonyabb pontja a tengerszint felett 430 méterrel fekszik, míg a legmagasabb pontja eléri a 2.599 métert.

Főváros, Vaduz

A hercegi kastély kétségtelenül a fő ismertetetőjegye a parányi országnak, mely az uralkodócsalád otthonául szolgál. Sajnos nem látogatható, mégis talán apró vigasz, hogy a fővárosban sétálva, szinte bármilyen szögből ráláthatunk. Az épület legrégebbi részei még a XII. századból származnak. A vár a Hohenem grófok idején nyerte el végső alakját.

 A liechtensteini Nemzeti Múzeum épülete, mely a herceg magángyűjteményéből, valamint az állami gyűjteményből áll. Itt található többek között az ország óriási térképe is, valamint a Gutenbergi Mars, egy harcos szobra.

Liechtensteini parlament a város és a kormány fő központja, mely számos hivatalnak ad otthont.

A Postamúzeum, mely magában foglalja a bélyegmúzeumot is, mindenképpen megér egy látogatást. Itt nem csupán a helyi, rendkívül érdekes bélyegeket tekinthetjük meg, hanem a bélyegkészítés folyamatába is betekintést nyerhetük. A belépés ingyenes.

Vörös ház
Itt készítették a Benedek-rendi apátok boraikat.

Rathaus
A németes mintára, 1933-ban épült városháza (Rathaus) lovasszobraival megér egy fotót.

 

További települések, ahol érdemes egy kávét inni, vagy sétálgatni:

Bazers, mely Vaduz után a második legnagyobb népességű település.

Treisen a hegyek lábánál fekszik, ahonnan szintén csodálatos kilátás tárul elénk. Érdemes megnézni itt a Szűz Mária, valamint a Szent Mamertus kápolnát.

 

M.

 


Előző bejegyzés
Citrom-miért fogyasszuk minden nap?
Következő bejegyzés
Motiváló idézetek a házasságról