Utazás / 15. augusztus 2016

Lago Maggiore, az olasz Balaton

Bámulatba ejtő kilátás, magas hegyek amig csak a szem ellát, csillámló víz és gondfeledtség. A  levegőben érezni lehet az olaszos játszi könnyedséget és az odaadó vendégszeretetet. Bármerre téved az ember segítőkészség es udvariasság fogadja Olaszország második legnagyobb tavának településein. 

Íme egy rövid összeállítás arról, hogy melyek a fontosabb állomások és mit érdemes megnézni.

Legnagyobb városa Verbánia, ahol érdemes megnézni a Villa Taranto botanikus kertjét. A tó partján szebbnél szebb települések követik egymást, hangulatos bárok, éttermek várják a olaszos kulináris élmenyekre vágyókat.

A tó legkülönlegesebb látnivalója, a Borromei-szigetcsoport, melyek közül hármat emelnék ki, az Isola Bellát, az Isola dei Pescatorit és az Isola Madret. A szigeteket érdemes napijeggyel meglátogatni. A kombinált napijegy 15 euróba kerül, mellyel mindhárom szigetre kényelmesen el lehet hajókázni.

Az Isola Bella, a világhírű városka szűk sikátoraival, árusaival és egyedülálló szépségű parkkal övezett palotájával, a Borromeo Palotával garantáltan bámulatba ejt minden idelátogatót.

Az Isola Madren is megtekinthetünk egy palotát és Olaszország első botanikus kertjében is barangolhatunk. Az Isola Pescatori egy rendkívül kellemes hangulatú halászfalu, mely szintén megér egy kellemes sétát.

Baveno csöndes kisváros, melynek szemet gyönyörködtető villái, partja  és a dombra épített kolostora várja az idelátogatókat.

Stresa belle époque-beli villáiról és elegáns hoteleiről híres, mely a tehetősebb réteg közkedvelt üdülőhelye évtizedek óta. Innen érhető el a Monte Mottarone csúcs, ahonnan megcsodálhatjuk az Alpokat, a tavat valamint a városkákra is bámulatos rálátásunk nyílik.

A Lago Maggiore ideális egy hétvégi kikapcsolódáshoz, de hosszab nyaralást is tervezhetünk a körénykre hiszen látnivalókban nem szűkölködik, így garantáltan eseménydús program szervezésére nyílik lehetőségünk.

M.


Előző bejegyzés
Róma, amore mio- top 9 látnivaló
Következő bejegyzés
Ahol egy kapu bezárul, ott nyílik egy új...