Utazás / 8. november 2015

KRK-egy közeli sziget

KRK egy közeli sziget, mely gyönyörű gyöngyszeme Horvátországnak. Számos kisvárosban meg lehet szállni, ahol hotelek, szállodák, campingek sora várja a nyaralókat. Személy szerint Šilo camping részét tudom bemutatni, ez egy pici városka, de aki nyugalomra vágyik vagy családdal, kisgyerekekkel utazik, annak tökéletes nyaralóhelynek számít.

Ebben a campingben modern mobil házakban lehet tölteni a pihenésre szánt időt, ami nagyjából az alvást jelenti, ugyanis rengeteg látnivaló van a környéken. A strand kavicsos. Aki szeret sétálni a sziklás parton, hagyja csak magán a tengerjáró cipellőt és túrázzon egy kicsi. Vannak meredekebb részek, de megéri bevállalni, a látvány elképesztő.

Ha elindulunk Šilo-ból elvárható, hogy KRK városba is ellátogassunk, hiszen a szigetnek ez a központja. Kis macskaköves utcák, rengeteg leander, hatalmas kikötő, sok-sok hajó jellemzi, meg persze a kis éttermek, ahol a helyi ételek rengetegébe is belekóstolhatunk. Célszerű a kikötőnél megnézni a hajókirándulásokat, mert seregnyi szigetre eljuthatunk, mint például Rab-, vagy Pag-szigetek, amik jóval messzebb vannak KRK-től, sőt még a kizárólag hajóval elérhető Golden Beach egyszerű szépségét is megcsodálhatjuk.

Egy ilyen reggeltől-estig tartó kiruccanással megszínesíthetjük a nyaralásunkat, hiszen olyan helyeket is meglátogathatunk egy nap alatt, amiket autóval vagy tömegközlekedéssel nehezebben érnénk el. Ez egy olcsóbb megoldás azoknak, akik sok helyet szeretnének látni. Általában minden hajóútban az ebédet és italfogyasztást tartalmazza az előre kifizettet ár, tehát csak a szigeteken töltött 1-2 órában összegyűjtött szuvenírekre lehet/kell költeni.

KRK szigeten található egy másik városka is, amit ajánlani tudok, ez Malinska, apró kavicsos parttal. Itt sokkal nagyobb az esti-éjszakai élet, mint a nyugis Šilo-ban, ezért az esti órákat javasolt itt tölteni. A kikötő remek és talán a három hely közül itt vannak a legjobb éttermek, kedves pincérekkel és isteni csevapcsicsivel.

 

XX


Előző bejegyzés
Tényleg minden okkal történik?
Következő bejegyzés
München - 10 látnivaló