Életmód / Lélek / 8. október 2017

Inspiráló anyai jótanács

Minden anya kötelességének érzi a lehető legtöbbet útravalóul adni lányának. Tanácsai saját tapasztalain és ösztönein alapulnak, melynek minden része felér egy bölcsességgel.

mert egy-két inspiráló anyai jótanács soha sem árt..

 1. Ne érezd magad idegesítőnek, ha hangot adsz eltérő véleményednek. Nem kell szégyenkezned érzéseid és gondolataid miatt.
 2. Ne keress kifogásokat, ha randira hívnak és abszolút semmi kedved hozzá. Senkinek nem tartozol magyarázkodással, elég egy nem köszönöm.
 3. Egyél azt, amihez kedved van. Ne fogyókúrázz, ne kövesd az étkezési trendeket. Élj egyszerűen a saját ízlésed és kedved szerint. Ha ránttott húst szeretnél enni sültkrumplival, akkor tedd azt, és ne vegyél diétás joghurtot, csak azért mert a többi nő nem tudja elfogadni magát olyannak, amilyen.
 4. Ha valaki megbánt, ne te kérj tőle bocsánatot. A “bocs, hogy élek” felfogás nem feltétlenül visz előrébb az életben.
 5. Ne növeszd vagy fesd be a hajad más kedvéért. Viseld úgy a hajkoronádat, ahogy szerinted neked jól áll.
 6. Ne hordj szoknyát, vagy magassarkút, ha utálod.
 7.  Ne kuksolj otthon, ha ki szeretnél mozdulni, csak éppen senki nem ér rá. Egyedül is kimozduhatsz és szervezhetsz magadnak egy élménydús napot.
 8. Ne fogd vissza a sírást. Ne titkold el az érzéseidet. Gyengének mutatni magad nem szégyen, hanem emberi. Nem kell mindig kőkeméynek lenned.
 9. Bátran nevess a saját vicceiden. Nem a te hibád, ha másnak nincs humorérzéke.
 10. Ne rejtsd véka alá tehetséged, nem kell folyton szerénykedni.
 11. Ne mondj csupán udvariasságból, vagy másoknak való megfelelés céljából olyan dolgokra igent, amihez semmi kedved. Meg kell tanulnod nemet mondani.
 12. Ne viselj szerepeket, legyél büszke arra, ami vagy. Nincs szégyelni valód, legyél önmagad!

 

 

M.


Előző bejegyzés
A csalódás vonzásköre
Következő bejegyzés
Őszi-téli divat a sokszinűség jegyében