Életmód / Lélek / 30. január 2016

Hol kezdődik a párkapcsolat?

Létezik konkrét, egyéni definíció? Egyáltalán szükséges-e? Nekünk nőknek biztosan, de mi a helyzet a férfiakkal?

Szeret nem szeret? Gyerekkorunk egyik legmeghatározóbb játéka, mely ma sem veszített értékéből. Valljuk be, hogy még felnőtt fejjel is előszeretettel morfondírounk ezen. Amikor végképp nem jutunk dűlőre, hozzánk közel álló személyekhez fordulunk és reménykedünk abban, hogy egy kívül álló talán többet lát, vagy objektívan tud szemlélni.

A nők szeretnek bizonyos dolgokba kapaszkodni, definiálni, mitől kapcsolat a kapcsolat, vagy mi a szerelem. A hangsúly azon van, hogy kapaszkodnak, definíciókba, ideákba, szabályokba, de legfőképpen a férfiba. Ami nem mindig sül jól el.

Tipikus helyzet:

Sok közös együttlét, talán elcsattant már egy-két csók is, de nem tudod, hogy most akkor mi is van. Szeirnted két lehetőség jöhet szóba, és ezen addig agyalsz, míg totál kikészülsz. Szeret, vagy csak játszik velem? Tépelődsz, kikéred az összes barátnőd véleményét, megpóbálod lefoglalni magad, aztán megint tépelődsz egy sort. És mit csinál ő ez idő alatt? Éli az életét, dolgozik, elvan, talán ő is gondol rád, de eszébe sem jutna megkérdezni a barátja véleményét, vagy beavatni bárkit is az eseményekbe.

Ha biztos az érzéseiben, valószinűleg egyértelmű lesz számára, hogy egy párt alkottok, nem fog szenved rajta, de nem is fogja világgá kürtölni. De sajnos nem minden férfi ilyen egyszerű eset és  az érzéseket sem lehet erőltetni, így van akinek több időre van szüksége, ha nem szerelmesek, nem is szeretnék komolyabbra fordítani a dolgokat.

Kár, hogy a férfiak nem tudnak olyan könnyen beszélni az őket érintő dolgokról, kétségeikről, tapasztalataikról olyan emberekkel, akik tükröt tartanak eléjük. ( Tiszetelet  a kivételeknek) Csak szerelmesen lépnek bele egy párkapcsolatba? De lehet, hogy nem ismerik fel a szerelmet, mert esetleg még soha nem tapasztalták. Nem kizárt, hogy félredefinálják, mert irreális ideákat követnek. (akárcsak mi)

Hol kezdődik a párkapcsoalat?

A nők többségét nem lehet kötélen rángatni, türelmetlenek, és szeretnék tudni, hogy most  akkor mi is van. Elegendő bátorság birtokában rákérdeznek és konkrét deifiníciót várnak a kettejük kapcsolatára. Ekkor jön a képbe az a fránya barátság extrákkal..az úgynevezett Y generáció egyik legnépszerűbb fogalma.

Besorolásra vágytál? Hát tessék. Nagyon jól érzem magam veled, igazából minden stimmel, szeretek a közeledben lenni, csókolózni, vagy lefeküdni veled, de nem szeretném elkötelezni magam. Hány ilyen kapcsolat vesz körül minket!

A kérdés az, hogy türelemes-e eléggé a nő, és megpróbálja a szerelem és párkapcsolat definícióját, vagy funkcióját kibővíteni és a férfihez hasonlóan lazán felfogni a doglokat. Egy ideig biztos tud működni a dolog. Megéri vállalni a kockázatot, hiszen lehet, hogy idővel  a „barát” az élettársunk, vagy férjünk lesz, de ha mégsem így alakulna, volt egy élménydús, kellemes fázisa az életünknek.

 

M.


Előző bejegyzés
Magassarkú pro és kontra
Következő bejegyzés
Miről viccelődnek a férfiak?