Életmód / Lélek / 23. október 2017

Hogyan szerezzük vissza az energiánkat?

Ismeritek azt az érzést amikor annak ellenére, hogy kipihenitek magatokat, mégis folyton kimerültek vagytok? Mit tehetünk annak érdekében, hogy visszakapjuk energiánkat, hogy ismét legyen erőnk a mindennapi akadályok legyőzésére?

A napotok nem áll másból csak munkából és pihenésből, mégis néhány óra munka vagy erőfeszítés után a kora délutáni órákra úgy érzitek, hogy ennyi volt? A megelehetősen kényelmes életünkben energiától kicsattanónak kéne lennünk, ahelyett, hogy estére teljes kimerülésben bedőljünk az ágyba.

Hogyan szerezzük vissza az energiánkat?

 1. Változtassuk meg a hozzáállásunkat! 
  Az, aki több energiára vágyik az egészséges táplálkozás és sport űzése mellett a nyomás csökkentésére is oda kell hogy figyeljen. Megfelelő hozzáállással és könnyedséggel csökkenthetjük a különböző, életünkben betöltött szerepeinkre neheződő nyomást. Kerüljük a ránk neheződő negatív érzéseket, mint például a nyomást, ellenszenvet, dühöt, félelmet vagy türelmetlenséget, melyek rengeteg felesleges energiát emésztenek fel. Helyezzük a hangsúlyt a pozitív érzésekre, mint például öröm, kíváncsiság, melyek nemcsak rövidtávon látnak el minket erővel.
 2. Irány a friss levegő!
  Ha az ember csupán 5 percre elhagyja a munkahelyét, vagy megszokott környezetét egy séta erejéig, csökkenti a stresszohormonok mennyiségét. Elég az is, ha csak kimegyünk a közeli parkba vagy sétányra és elücsörgünk, hiszen ezzel is spórolunk egy kis energiát.
 3. Édességek kerülése
  Ha kiiktatjiuk az étrendünkből az édességeket néhány nap vagy hét után visszafog térni a rég áhított energiánk.
 4. Csináljunk valamit teljes odaadással
  Szánjunk időt olyan tevékenységekre, melyekben élvezetünket leljük. A hobbink segítségével is feltöltődhetünk.
 5. A humor beépítése a mindennapokba
  A humor, elégedettség és energia között bizony szoros párhuzam húdik. A humor segítségével beköszön az életünkbe a könnyedség, mely kizárja a feszült tempót.
 6. Meditáljunk
  A meditáció által nem csak nyugodtabbak és kiegyensúlyozottabbak leszünk, de segítségével megtanulunk türelmesek is lenni.
 7. Az érintés hatalma
  Kutatások bizonyították, hogy azok a párok, akik gyakran simogatják és kényeztetik egymást, nem csupán sokkal stressztűrőbbek, hanem elégedettebbek és energikusabbak is.
 8. Legyünk önmagunk!
  A folytonos szerepjátszás rengeteg felesleges energiát kíván meg tőlünk, melyet más, hasznosabb tevékenységekre is fordíthatnánk.

M.

 


Előző bejegyzés
Beteges féltékenység
Következő bejegyzés
5 ok, amiért érdemes avokádót fogyasztani