Életmód / Lélek / 23. január 2018

Hogyan kezeljük irigyeinket?

Az irigység, csakúgy mint a harag vagy a gyűlölet, önmagába visszaforduló, negatív érzelem. Azaz arra nézve fájó és káros, aki érzi.
Náray Tamás

Társadalmunk sajnos dugig van irigységgel és annak követőivel. Akarva-akaratlanul is belefutunk irigy emberekbe, akik kevésbé előnyös esetben akár a mindennapjaink részét is képezhetik. Idegeneknél még elnézi valahogyan az ember, de ha egy barát, esetleg családtag kezd ránk irigykedni, az az én olvasatomban tarthatatlan.

Rendkívül nehéz az irigykedőket kezelni, hiszen még ha lelkünk mélyén meg is próbáljuk őket megvédeni, esetleg jobb színben feltüntetni, tudjuk, hogy nem őszinték és rosszindulatuk megbélyegzi a kapcsolatunkat, bármi is álljon a háttérben. Valószinű mindenki ismer ilyen embereket.

Az ilyen ártó emberek, amint szóra nyitják ajkukat fröcsögnek a gonoszságtól. Élvezik, hogy más embereket sárba döngölhetnek, hogy ezáltal önmagukat magasabbra emeljék. Ellenkező esetben előfordulhat, hogy kétszínű módon magukat a szívünkbe lopva próbálnak „lehúzni“ minket. Tény, hogy ezt a verziót sokkal nehezebb felismerni és ezáltal kezeleni.

Hogyan kezeljük irigyeinket?

  • Ne hagyjuk magunkat elbizonytalanítani, ne higyjünk el mindent, legyenek egészséges szintű fenntartásaink.
  • Úgy, ahogyan a lelki egyensúlyunkat sem szabad hagyni kizökkenteni, úgy az önbizalmunk sem szenvedhet kárt.
  • Soha ne hallgassunk, vagy fogaddjuk el a romboló jellegű kritikát
  • Ne veszítsük el a hatalmat.
  • Maradjunk önmagunk. Azért mert az irigy embernek nincs önbizalma és nem szereti önmagát, nem kell, hagyni hogy mi is elégedetlenek legyünk magunkkal.

 

M.


Előző bejegyzés
Természetes csodaszerek fejfájás ellen
Következő bejegyzés
Bounty torta