Életmód / Lélek / 14. szeptember 2015

Férfigyurma női kézzel

Minden nőnek rendkívül kitisztult elképzelése van arról, milyen kirériumoknak kell eleget tennie egy férfinak, vagy a nagy „ő”-nek. De mi van akkor, ha egy-két kritériumnak nem felel meg? Terelgessük a kiszemelt irányunkba? Vagy ezt már meg is tettük, még mielőtt komolyabbra fordult volna a dolog? A női kreativitás ilyen téren is határtalan.

Az alaptulajdonságokon nem igazán tudunk változtatni, hacsak nem egy teljesen kiforratlan személyiséggel van dolgunk. Ez esetben minden könnyen megy, viszont az eredmény rendkívül távol áll majd a nagy Ő tulajdonságaitól, hiszen ha gyurmaként formálható, teljesen elveszíti férfiasságát, ami viszont lássuk be, lételemünk. Kell egy igazi férfi, aki annyira mégsem az? Mert hát nem elég az, ha értlemes, vicces, kedves, legyen meg az érzelmi intelligenciája, tudja, mikor kell gyengédnek, szenvedélyesnek, odaadónak, romantikusnak lennie stb. Az lenne az igazi, aki mindennek a birtokában van? Hogyan tehetne mindennek a kritérium tömkelegnek eleget úgy, hogy közben nem veszíti el a sziklafal jellegű, megbízható, biztonságot adó férfias jelenlétét.

Elkerülhető lenne a végzetes hibánk, hogy meg akarjuk őket változtatni?

Mi van, ha a  társunkkal együtt mi is formálódunk és idővel minden egységes lesz, lehet hogy csak ki kellene várni, hogyan alakul a „mi” és hogyan formál minket a kapcsolat. A sok változtatatni akarás akár a visszájára is fordulhat, ha társunk jövőbeli énjével egyáltalán nem tudunk mit kezdeni. Elképzelhető, hogy ebben mi is ludasak vagyunk, mégpedig a bennünk lezajló változások miatt.

Mi történik fordított esetben? Mi van, ha minket szeretne valaki észrevétlenül formálni? Ezt egy nő sem viseli jól. „Inkább felejtsen el, vagy elfogad ilyennek amilyen vagyok, vagy mehet Isten hírével”- biztos találok majd olyan embert, aki azért szeret, amilyen vagyok. –hangzik az oly gyakori válasz erre.

Nem árt tehát néha egy kicsit objektíven is beleképzelni magunkat a szituációba és elgondolkodni azon, hogy ha „ő” nem szeretne minket megváltoztatni és elfogad minket saját valónkban, akkor nekünk is tiszteletben kell tartani a személyiségét.


Előző bejegyzés
Taktika vs. sodródás az árral
Következő bejegyzés
Elsősegélynyújtás gyógynövények segítségével