Életmód / Lélek / 25. február 2018

Életmódtippek a svédektől

Svédország köztudottan minden szemptontból kiemelkedően teljesít. De minek köszönhetik a svédek a sikerüket és mit takar a svéd jólét? A lagom, a fegyelem és a fika, csak néhány apró szelet elégedett életmódjukból.

Életmódtippek a svédektől

 1. A lagom a svéd élet alappillére, mely azt jelenti, hogy maradjunk lazák, ne essünk túlzásokba, azaz ne túl sokat és ne túl keveset. Az evés területén például azt a határt jelenti, amikor már jóllaktál, de még nem etted túl magad.
 2. A pihenés keretében válasszunk olyan szabadidős tevékenységet, mely lelassít és ellazít.
 3. Hódoljunk kreatív tevékenységeknek.
 4. Kiegyensúlyozottan a boldogság elérése érdekében
  Svédországban az elégedettség erősen összefügg az egészség, biztonság, valamint a munka-magánélet közötti egyensúly fenntartásásval.
 5. Mértékkel nassoljunk
  Ha egy kis nassolnivalóra vágyunk, várjuk meg a hétvégét, amikor is családi vagy baráti összejövetel keretében lehet egy kicsit chipshez vagy egyéb rágcsánivalókhoz nyúlni.
 6. Tervezzük meg a hétvégénket
  A hétvégi bevásárlás sokak számára maga a horror. De a svédek erre is tudják a megoldást. Osszuk be az időnket és szánjunk időt a heti nagybevásárlásra már csütörtökön. Így sokkal több idő jut a hétvége folyamán a valódi kikapcsolódásra.
 7. Engedjük ki a gőzt
  Énekeljünk, táncoljunk. Nem kell hozzá feltétlenül leinnunk magunkat. A svédek nem csak szívesen énekelnek, hanem táncolni is imádnak, amely ugyanannyira boldoggá tesz, mint  az éneklés.
 8. Nem árt egy kis fegyelem.
  A svédek számára rendkívül fontos a pontosság, az udvariasság és a diszkréció.
 9. Fika, azaz egy kis szünet kávé és sütemény kíséretében. Ki ne érdemelne meg egy kis kényeztetést egy fárasztó munkanapon?
 10. Járjunk sokat társaságba
  Legyünk jóban a szomszédainkkal, szervezzünk közös programokat, vagy járjunk sportolni a barátainkkal

 

M.


Előző bejegyzés
Oreós torta
Következő bejegyzés
2018 divat-átlátszó, túlméretezett és csíkos