Sikk / 14. november 2017

Éjszakai szépségápolás

A nők többségének nincs ideje és energiája a megfelelő mindennapos szépségápolásra. Szárazak a kezeink, táskásak a szemeink és még sorolhatnánk. De miért ne tudnánk ezekről a problémákról alvás közben gondoskodni?

Hogyan tehetünk szépségünkért az éjszaka folyamán?

Alvással a gyönyörű lábakért
Elalvás előtt radírozzuk le, majd kenjük be a lábainkat lábápoló olajjal. Ha nem szeretnénk összekenni az ágyneműt, bújjunk pamutzokniba, melyet hagyjunk a lábunkon éjszakára. Ki ne szeretne reggel gyönyörű, pihe-puha selymes, ápolt lábakkal felébredni?

Hajhullámosítás
Nincs időd és energiád reggelente göndörítgetni a hajad, de mégis szeretnél dögös hullámos hajkoronát, akkor fond be a kissé még nedves hajad. Minél vékonyabbak a tincsek, annál göndörebb frizurára számíthatsz. Miért ne próbálhatnád ki?

Kézápolás
Akinek napközben nincs ideje vagy lehetősége a kézfejét ápolni, pedig szüksége lenne rá, használja ki az éjszakát erre. Alkalmazzunk esténként kéz- és körömápolót vagy akár kézpakolást. Ha nem szeretnénk a pakolásos kezünkkel mindent összekenni, húzzunk fel éjszakára pamutkesztyűt.

Páratartalom
A túl száraz levegő a bőrünket is szárítja. Érdemes éjszakára is gondokodni a megfelelő páratartalom megteremtéséről. Helyezzünk egy nedves törlőkendőt a fűtőtestre, vagy csöpögtessünk egy edény vízbe némi illóolajat.

Hajvégápolás
A fűtési szezonban a hajunkra sincs túl jó hatással a száraz levegő. Érdemes ilyenkor fokozottabb figyelmet szentelni a hajvégeknek, például hajkondicionáló segítségével, melyet érdemes hajmosás és szárítás után, közvetlenül lefekvés előtt alkalmazni.

Rántalanaítás
Ránctalanítsunk éjjeli arckrémmel. A retinol tartalmú krémek bizonyítottan kiválóan hatnak a ráncok ellen.

Arctisztítás
Figyeljünk esténként az alapos arctisztításra. Az eldugult pórusok nem tesznek jót bőrünk szépségének. Nem mindegy, hogy milyen körülményeket biztosítunk a bőrünknek az éjszaka folyamán, hiszen ilyenkor van lehetősége a regenerálódásnak.

Sötétítés
A sötétség igazi pihentető alvást biztosít. Ha mégsem tudunk a megfelelő sötétítésről gondoskodni, szerezzünk be egy éjszakai maszkot.

Szempillanövesztés álmunkban
Speciális éjszakai szempillahosszító és -erősítő spirál alkalmazásával sűrűbb és hosszabb pillákra tehetünk szert. Csak ajánlani tudom, az eredmény már néhány hát után látványos.

 

M.


Előző bejegyzés
Mitől ijednek meg a férfiak?
Következő bejegyzés
Mi történik szervezetünkkel, amikor szakítunk?