Utazás / 17. február 2016

Drezda, az Elba Firenzéje

Drezda a kihagyhatatlan nagyvárosok egyike, melynek szívszorító történelme, hemzsegő kulturális élete és hangulata azonnal belopja magát a szívünkbe.

Ha utad Drezdába vezetett, de nincs elegendő időd arra, hogy minden látnivalót kipipálj, itt egy rövid összeállítás a top 5 látnivalóról.

Az Elba partján fekvő város a késői barokk mintapéldánya, mely a rossz idő ellenére is varázslatos hangulattal várja a turistákat. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a hemzsgő turistahad a Semper Operaház előtt mínusz 3 fokban, ködben és hószállingózásban. A történelem során elszenvedett károk ma már egyáltalán nem érzékelhetőek a város küllemén, Németország egyesülése után Szászország fővárosa újjászületett. Nem véletlenül kapta Drezda, az Elba Firenzéje (Elbflorenz) címet, a művészetektől pezsgő város jelentős kulturális szerepet játszik Németországban és Európában egyaránt.

Top 5 látnivaló:

Semper Operaház

A világ egyik legszebb operaházaként tartják számon. A második világháború áldozata volt, 1945-ben lebombázták, 1977-ben kezdték meg a restaurálását.

Zwinger

A késői barokk legjelentősebb építménye, mely Pöppelmann és Permoser munkáját dícséri. Itt található a világ legnagyobb és legjelentősebb kerámiagyűjteménye.

Frauenkirche

Az óvárosban található  templom a város középpontja és egyben gyöngyszeme. A monumentális protestáns templomot a második világháború során szintén lebombázták, majd a kilencvenes években megkezdték az újjáépítését. 2005-ben szentelték újjá.

Drezdai Kastély

A reneszánsz csodát a mitológiai képekkel díszített bálterem, a trónterem és Bendemann művei teszik különlegessé.

Fürstenzug

A mozaikszerűen porceláncsempével díszitett falfestmény Drezda egyik gyöngyszeme, melyet 25000 elem alkot.

További nevezetességek:

Neumarkt

Hofkirche

A Brühl terasz

drezdai függővasút

drezdai fogaskerekű

 

 


Előző bejegyzés
Kedvenc sajttortám
Következő bejegyzés
A zöldszemű szörnyeteg