Utazás / 1. június 2015

Côte d’Azur – Európa kék gyöngyszeme

Mesés tengerpart, határtalan luxus és elegancia. A „kék tengerpart” régiója még ennél is többet rejt magában. A pezsgő tengerparti nagyvárosok fényűzése mellett rengeteg hangulatos, ám kevésbé ismert, látnivalókat rejtő falvacska is várja vendégeit.

Ezzel a rövid összeállítással azt szeretném igazolni, hogy a francia Riviéra nemcsak a milliomosok számára érhető el. Ha elkerüljük a főszezont, és ezzel együtt a turistatömeget, teljesen más benyomás ér bennünket (és nemcsak a kedvezőbb árak miatt) Ha nem ragaszkodunk a strandoláshoz menjünk áprilisban, májusban, vagy szeptemberben. Ilyenkor kellemesebb a hőmérséklet és sokkal többet tapasztalhatunk a vidék valódi hétköznapjaiból.

A Côte d’Azur a Provence-Alpes-Côte d’Azur régió részét képezi, magában foglalva a Cassis és Menton közötti tengerparti területet,melynek leghíresebb városai Saint-Tropez, Cannes, Nizza, Monaco és Menton. A tenger ámulatba ejtő kék színével az Esterel hegység pirosas sziklafalai versengenek.

Sorozatomat egy rövid tömör áttekintéssel kezdem, melyben csak a legfontosabb látnivalókat és néhány magáért beszélő képet szemléltetek.
Saint Tropez-ban kihagyhatatlan látnivaló a citadellából nyíló gyönyörű panoráma, a kikötő és az óváros.
Cannesban a Vieux Port kikötő, az óváros, a városfal, őrtorony, Rue Meynadier sétálóutca, Palais des Festivals, és a Kongresszusi Palota valamint a Croisette sugárút
Monaco: Monte-Carlo Casino , Hotel de Paris, Katedrális, a Hercegi Palota / Place du Palais
Jardin Exotique de Monaco, Café de Paris
Nizza: Promenade des Anglais, Chagal és Renoir múzeumok, az óváros és a Notre Dame

A folytatásban részletesebb bemutatóra, árakra és még több képre számíthattok.

M.


Előző bejegyzés
Újjászületés
Következő bejegyzés
Gondolatok és találkozások