Életmód / Lélek / 26. november 2016

A barátság 9 alapszabálya

A mély barátság alappilléreit képezi a kölcsönös elfogadás,  bizalom, szeretet és törődés. A feledhetetlen közös pillanatok, éjszakába nyúló beszélgetések mind bizonyítékai a kölcsönös szimpátiának és összetartozásnak, viszont vannak bizonyos íratlan szabályok, melyeknek a barátságnak meg kell felelni. Te betartod ezeket?

Az igaz barátság törékeny holmi. Ugyanolyan figyelmes bánásmódot igényel, mint más törékeny és értékes dolgok.

Randolph Bourne

Engedd, hogy inspiráljon a barátság 9 alapszabálya

  1. Legyél mindig ott, ahol szükség van rád. Elég ha csupán megosztod a a csendet, nem szükséges mindig tanácsokkal elözönleni a barátnődet.
  2. Viselkedj mindig a helyzetnek megfelelően. Tudj vicces, megértő, vagy komoly lenni. Alkalmazkodj az adott szituációhoz, és engedd szabadjára az empátiádat.
  3. Ne félj elmondani az igazságot. Ha igazán a barátnőd javát szeretnéd, ne vond meg tőle az igazságot, melyet burkoltan nyugott szívvel megoszthatsz vele. Hidd el, hálás lesz neked (előbb-utóbb).
  4. Segítsd a barátnődet véleményeddel és tanácsoddal.
  5. Ne ítélkezz felette és tudj mindig megbocsátani. Még ha értékrendszreddel ellentétessen is cselekszik, vagy dönt, próbáld meg a helyzetet az ő szemszögéből vizsgálni. Semiképp ne vádold őt.
  6. Fogadd el barátnődet olyannak amilyen és ne próbáld őt megváltoztatni.
  7. Osztozz az örömében, de legyél ott a nehéz pillanatokban is mellette.
  8. Ne a saját érdekeid vezéreljenek a baráti kapcsolatodban.
  9. Ne versengj és ne irigykedj.

M.


Előző bejegyzés
Elárultam önmagamat
Következő bejegyzés
Trófea