Utazás / 9. november 2016

Alpesi életérzés

Alpesi életérzés, ámulatba ejtő panoráma, a friss levegő, meredek, kanyargós út fogaskerekűvel, 2000 m magasság, és ha ez még nem lenne elég a vizuális élvezetből, még egy csodálatos botanikus kert is várja a látogatókat.

A Berni-Alpok csúcsrégiója, az erdőhatár feletti panorámájal egyedülálló élményt biztosít, ahol bármilyen irányba fordulunk, lélegzetelállító látvány fogad, a környékbeli hegyekre völgyekre, és a környező tavakra.

Innen több ismert túraútvonal is indul, többek között az alpesi botanikus kertbe, ahol több mint 600 növényfaj található meg.

A Wilderswil és a Schynige Platte közötti utat fogaskerekű nosztalgiavonattal tehetjük meg, mely körülbelül 50 percig tart.

A több, mint száz éves vasútvonalat 100 éve, két év alatt építették meg.

A fogaskerekű május és október között üzemel. Fél óránként közlekedik, és minden alkalommal 3 járatot indít mindkét irányba.

A jegy 65 Svájci Frankba kerül.

A Schinige Platte-ra természetesen nemcsak fogaskerekűvel lehet eljutni, válallkozóbb szellemű túrázók kb 6-8 órás túra keretében gyalogosan is megközelíthetik a csúcsot.

A Schinige Platte-én lévő étterem gazdag választékával várja a megéhezett turistákat. A természeti és gasztronómiai élményt pedig az egyedi  hangzású alpesi kürt hangja gazdagítja. Svájc tetetjén garantált az alpesi életérzés.

Részletesebb információt az alábbi link alatt találtok:

https://www.jungfrau.ch/de-ch/schynige-platte/

M.

 


Előző bejegyzés
Színkavalkád
Következő bejegyzés
Elárultam önmagamat