Életmód / Lélek / 30. május 2017

A realitások férfija

Realitások férfija kontra a herceg fehér lovon? Mikor vonzóbb a valóság a rózsaszín ködnél? A valóság is lehet gyönyörködtető? Romantikus vagy valódi szerelem, ez itt a kérdés. Te melyik mellett adod le a voksodat?

Fiatal, tinédzser korunk óta keressük álmaink férfiját, a herceget fehér lovon. Elképzeljük, megalkotjuk a képzeletünkben és megrögzötten keressük ezt az álomképet, mely a valóságtól minden bizonnyal fényévekkel távol áll. Kialakítjuk a képzeletünkben a  személyiségét, viselkedését, szituációkba képzeljük vele magunkat és csak ábrándozunk és ábrándozunk. Míg meg nem pillantjuk a Nagy Ő-t (vagy esetleg a nagy Ő-nek hitt bálványt).

Amint megtaláltuk, gondosan belehelyezzük őt a babaházunkba, etetjük, itatjuk, gondját viseljük és csak örülünk annak, hogy végre megjelent az álmaink színterén. A legtöbben álmaink férfijához megyünk hozzá, mely sok esetben egy álomkép beteljesülését jelenti. A romantikus házasság gyönyörű, de nem tart örökké, mert igen is van különbség a romantikus és igazi szerelem között.

Nem vagyok ellene a varázslatoknak, de vannak rossz varázslatok is. És ha ebben élsz, nincs más menekvés, csakis a felébredés. Hidd el, nemcsak az álom, a valóság is lehet szép.
Müller Péter

Mikor jön képbe a realitások férfija? Milyen életszakaszunkban jutunk el arra a felismerésre, hogy nem álomképeket, hanem egy hús-vér férfit szeretnénk magunk mellé? Aki kicsit bölcsebb és tapasztaltabb és már érte egy-két csalódás, mely következtében már nem hisz a tündérmesében, valószínűleg a realitások férfija mellett adja le a szavazatát. Ez a típus nemcsak azért olyan vonzó mert kiszámítható, hiszen valódi személyiségét ismerjük, hanem garantáltan megbízható is. A rózsaszín köd hiányában meg tudjuk ítélni, hogy ezzel a valós személlyel mennyire tudunk harmonizálni, így együtt tudjuk szőni álmaink hálóját.

De miért nem a realitások férfijét választjuk? Félünk az igazi szerelemtől, valódi érzésektől és tapasztalatoktól? Vagy esetleg nem vagyunk a való világ adta képekre felkészülve? Hajszoljuk az álmokat, ahelyett, hogy a valódi személyiség kiszámíthatósága és töretlen szeretete dominálná a valóság szerelmét. Rózsaszín köd és fehér lovag nélkül is lehet vágtatni, s mivel itt kevesebb meglepetés ér, a lovak talán soha nem fáradnak ki, mert remélni lehet és kell is.

 

M.


Előző bejegyzés
Salzburg felfedezése
Következő bejegyzés
Epres rebarbarás tavaszi csoda