Életmód / Lélek / 11. május 2017

A párkapcsolat kimerülésének 5 jele

Melyek a párkapcsolat kimerülésének jelei, és ezek hogyan hatnak ki az életünk más területeire? Egy boldogtalan kapcsolat hosszútávon kétségtelenül megterheli a lelkünket, az egészségünkre gyakorolt hatásáról nem is beszélve. Az alábbi jelek segítenek abban, hogy ráébredj, a kapcsolatod felőröl téged.

A romantika sok esetben átfordulhat elivsehetetlen társas magányba, unalomba és érdektelenségbe. A két véglet között valószínűleg különböző hullámvölgyeket élünk meg együtt, amelyeket ha együtt át tudunk vészelni, van remény a működő párkapcsolatra. A völgyeket azonban nem tudja minden kapcsolat átvészelni. A tartós rossz kedv, melyet nem feltétlenül akarunk tudomásul venni, figyelmeztető jele lehet annak, hogy huzamosabb ideig tartózkodunk a “völgyben” és nem feltétlenül van arra kilátás, hogy valaha is a “hullám tetejére” kerüljünk.

De melyek a párkapcsolat kimerülésének jelei és melyek azok tényezők, mely alapján felismerhetjük, hogy átléptük a saját küszöbünket és belenyugodtunk a boldogtalanságba?

 1. Eltávolodunk a barátainktól

  Egy kapcsolat sem állhat a barátság közé.  Ha mégis úgy alakulna, hogy már nem találkozunk a régi barátainkkal, el kellene gondolkodnunk azon, hogy ez miért alakult így és ennek milyen következményei lesznek.

 2. Kimerültnek érezzük magunkat

  Esténként bezuhanunk az ágyba, reggelenként pedig semmi kedvünk és erőnk felkelni. E mögött állhatnak munkahelyi, vagy egészségügyi problémák is. Nem csoda, ha a mindennapi elfoglaltságok mellett nem jut erő, a kapcsolatunkon is dolgozni. Márpedig, ha a a kemény munka otthon is folytatódik, egy idő után teljesen kimerülünk, amit nem szabadna megvárnunk.

 3. Figyelmetlenek, megbízhatatlanok leszünk

  Egy egészségtelen kapcsolat negatívan befolyásolhatja a személyiségünket. A párunk kedvéért sorozatosan lemondjuk a megbeszélt találkozóinkat, vagy elfelejtünk bizonyos dolgokat, esetleg dekoncentráltak vagyunk. Mindez  valószínőleg azzal függ össze, hogy  folyamatosan a kapcsolatunk problémáin agyalunk.

 4. Ha a partnerünktől függünk

  Nem egészséges, ha az életünkben minden lehetséges dolgot a parnterünkkel tervezünk és el sem tudjuk képzelni az életünket nélküle. Ha ezt felismernénk, érdemes alaposan elgondolkodni azon, hogy mi lesz így az önértékelésünkkel.

 5. Ha már nem ismerünk magunkra

  Amennyiben nemcsak mi, de valamilyen hozzánk kívül álló személy is felhívja arra a figyelmünket, hogy már nem vagyunk önmagunk, minél előbb gondlkodjunk el azon, hogy így hova tartunk. Egy kapcsolat sem érdemli meg, hogy gyökeresen feladjuk önmagunkat és értékeinket.

 

M.


Előző bejegyzés
Tudtad, hogy..
Következő bejegyzés
Szamártej és mézmaszk