Sikk / 18. március 2017

A karikás szem legyőzése

A karikás szem sok nő mindennapi ellensége, mely azonnal árulkodik az aktuális fizikai állapotunkról, ami nem minden esetben könnyíti az életünket.

A legtöbb esetben elárulja, hogy nem aludtunk eleget, vagy nagyobb mennyiségő alkoholt fogyasztottunk. Mivel a szem alatti részen a bőrünk különösen vékony, ezen a területen nem mindig áramlik megfelelően a vér. A kevés alvás vagy  az alkoholfogyasztás eredményeként, felerősödnek a vékonyerek. A karikás szem lehet természetesen örökletes is, valamint utalhat vashiányra is.

A következő trükkök segíthetnek a nem kívánt karikák eltűntetésében:

Friss levegő, sok alvás

A legalapvetőbb megoldás.

Hosszú távon nagyon hasznos a friss levegő, mely serkenti a vérkeringést. A kiegyensúlyozott, vitaminokban gazdag táplálkozás is nagy segítséget nyújthat. Ami hasonlóan fontos a megfelelő mennyiségű alvás. Nem hiába hívják németül például „Schönheitsschlaf”-nak.

Szemkörnyékápolás

Nagyon fontos a megfelelő szemkörnyékápoló megválasztása, mely frissíti és hidratálja, a szem körüli bőrt, valamint megvéd a sötét karikáktól és a szem alatti táskák kialakulásától is. A retinol vagy koffeintartalmú krémekkel nem nyúlhatunk mellé. Azonnali segítséget nyújthat a gélmaszk. Továbbá nem árt, ha mindig van nálunk korrektor.

Természetes olajok

Aktívan halványítja a karikákat a kókusz és az édes mandulaolaj. Ezek olyan vitaminokat biztosítanak számunkra melyek az öregedést is lassítják.

Hűtés, firssítés

Hűsítsük a bőrünket legalább tíz percig hideg nedves törlőkendővel. Alkalmazás: legalább 5 percig. Így összehúzódnak a szem alatti vérerek, mely által csökken a sötét árnyalat.

Helyezzünk két kiskanalat kb 10 percig a hűtőszekrénybe, majd rakjuk ezeket a szemünk alatti területre. Alkalmazás: kb 10 percig

Hideg feketeteafilterrel is felfrissíthetjük a szemünk alatti részt.  Alkalmazás: kb 10 percig. Ezáltal serkentjük a véráramlást és ellátjuk a szemet nedvességgel.

Használjunk uborkát, mely nemcsak frissítő és hűsítő hatású, de gazdag vitaminokban és antioxidánsokban is. Ezáltal csökkenthetjük  a duzzanatot. Alkalmazzunk vastagabbra vágott szeleteket, melyeket tegyünk egy pár percre a hűtőszekrénybe. Alkalmazás: 10 percig

 

M.


Előző bejegyzés
A lustaság az ördög párnája
Következő bejegyzés
Sütőpor a mindennapok csodaszere