Életmód / Lélek / 27. szeptember 2017

A csalódás vonzásköre

“Az egyetlen módja annak, hogy túléld a bánatot, ha elveszítetted szerelmed figyelmét és vonzalmát, az, hogy ezt a vad és égető fájdalmat katalizátorként használod arra, hogy önmagadra ébredj, és motorként vigyen előre, hogy azzá légy, akivé lenni születtél.”
Katherine Woodward Thoma

A szerelem az egyik legszebb dolog, ami történhet velünk, mely sajnos nem mindig tart örökké. A legtöbben megszállottan vágyunk ilyenkor a  gyógyírre, melyről magunk is tudjuk, hogy nem létezik.

A csalódás és szakítás az egyik legfájdalmasabb érzés, melyet mindenki legalább egyszer megtapasztalt pályafutása során. A mélabús, önsajnálatba süppedő fázis bizony akár hosszú ideig is eltarthat, melyet nem mindenki tud egyik napról a másikra feldolgozni.

A csalódás fügettelenül attól, hogy intenzív, hosszú szererlemről, vagy plátói szerelemről legyen szó, bizonyítotottan azonos hatást, fájdalmat válthat ki belőlünk. A humor ideiglenesen talán elterelheti a figyelmet a fájdalomról.

Ha minket hagynak el, kétségtelenül nem hagy minket nyugodni a helyzet, hiszen szüntelenül keressük a “miértet”. Természetesen az is megfordul a fejünkben, hogy esteleg bizonyos dolgokat másképp csinálhattunk volna-e vagy megalkadályozhattuk volna-e ezt a jelenleg elviselhetetlen helyzetet.

Ma már csak érzelemmentesen hozzád vágják, hogy minek mentél bele egy ilyen komoly kapcsolatba? Miért nem vetted lazábbra, miért kötelezted el magad, minek vetted komolyan? Van, akinél valóban működik ez a módszer? Hosszútávon alighanem, de bizonyára mindig lesznek olyanok, akik ebben a hitben kezelik „párkapcsolataikat“.

Van még visszaút?

Sokan egy kis idő elteltével fáradhatatlanul ügyködnek azon, hogy visszakaparintsák az exüket. A hatékonyság érdekében a taktikák széles palettáját használják fel. De hogy jó -e a káposzta felmelegítve, nehéz megmondani. Sokan esküsznek rá, hiszen úgy gondolják, hogy a múlt hibáiból tanulva ezúttal mindent jól fognak kivitelezni.

Egyszer mindennek vége szakad

Ahhoz, hogy végleg lerzárjuk a múltat, el kell búcsúztatnunk a kapcsolatot. Fontos, hogy még utoljára mindent tisztán kellő távolságból szemléljünk és pontot tegyünk olyan dolgok végére melyekről tudjuk, hogy semmi értelme. Koncentráljunk a szakítás pozitív oldalára, hiszen a szakítás új esélyt is tartogathat számunkra. Segíthet a továbbfejlődésben, mely mindenképpen pozitív hatással lehet életünkre.

 

M.


Előző bejegyzés
A hajhullás, a nők rémálma
Következő bejegyzés
Inspiráló anyai jótanács