Életmód / Lélek / 20. június 2017

A bizonytalanság legyőzése

A bizonytalanság a mindennapjaink részét képezi, hiszen nagyon kevesek elégedettek önmagukkal. Megkérdőjelezik, hogy szeretnivalók, vagy azon agyalnak, hogy mit gondolnak róluk mások. Folyton behartároljuk és ketrecbe zárjuk magunkat, ahelyett, hogy elfogadóan kinyitnánk a kalitkánkat.

Talán mindannyiunk életében elő-előfordul, hogy elbizonytalanodunk, mely egészséges szinten semmilyen problémához nem vezet, sőt elengedhetetlen a fejlődésönkhöz. Sajnos azonban eléggé könnyű átesni a ló túloldalára és rengeteg időt és energiát pazarolni olyan kérdések megválaszolására, melyekről talán tudjuk is, hogy sehova nem vezetnek. Valahogyan meg kell állítanunk a bizonytalanság és önbizalomhiány folytonos ördögi körét, melyről tudjuk, hogy sehova sem vezet.

Miért fontos, hogy szeressük önmagunkat?

Kevés olyan nőt ismerek, aki teljes kiegeynsúlyozottságban él önmagával. Pontosabban egyet sem. Mindenki életének részét képezi a bizonytalanság, mely időszakosan makacsul felülkerekedik rajtunk. A bizonytalanság kétségtelenül olyan dolgokat eredményez az életünkbe, melyeknek hosszútávon semmi értelmük. Fogyókúrákba kezdünk, belemenekülünk olyan kapcsolatokba, melyekben előrekódolt a csalódásunk, vagy áron alul adjuk magunkat a munkaerőpiacon.

Egy egészséges mennyiségű bizonytalanság mindenkinek megengedett, hiszen anélkül nem tudnánk felődni.  A hibáink felismerése nélkül nem tudunk dolgozni önmagunkon. Az igazi nagy feladat megtalálni a középutat, felismerni a problémát, megpróbálni rajta változtatni és elfogadni, ha esetleg mégsem sikerülne.

Számomra az igazi jólét ott kezdődik, amikor valaki jól érzi magát a saját bőrében.
Louise L.Hay

A bizonytalanság legyőzése

Ne hasonlítsd magad másokhoz. Gondold át, hogy miért lenne más értékesebb ember, mint te? Ha pontosan tudod, hogy min tudnál változtatni és azt kivitelezhetőnek is tartod, nem érdemes várni, kezdj bele a változásokba. Az önsajnállattal semmilyen eredményt nem fogsz elérni.

Ha kicsit dolgozunk a bizonytalanságunkon, nem fogunk másoktól függeni. Rajtunk áll, hogy mennyire szeretnénk jól kijönni magunkkal. Azon kívül, hogy egy hatlmas szivességet teszel mgadnak azzal, ha egyenesbe kerülsz és megint magabiztos leszel, környeztedre is pozitív kihatással lesz a változásod. Viszont fontos szem előtt tartani, hogy végeredményben főként önmagadnak teszel szivességet.

 

M.

 


Előző bejegyzés
Smink nélkül is elbűvölően
Következő bejegyzés
5 dolog, ami megváltozik a házasság után