Életmód / Lélek / 12. május 2018

A barátságon túl

Meggyőződésed, hogy igen is működhet a férfi-női barátság, ugyanakkor talán olyan érzéseket táplálsz a barátod iránt, amelyeket nem tudsz hova tenni? Lehet, hogy mégiscsak több áll a háttérben, mint barátság?

Sok időt töltötök együtt, észre sem veszitek, hogy eltelt szinte az egész nap. Nem is csoda, ha teljesen egy hulllámhosszon vagytok, hiszen azonos az érdeklődési körötök és még a humorotok is hasonló. Nem kizárt, hogy a másik fél érez valamit, de érzéseit még saját maga se fedezte fel igazán, vagy egyszerűen nem szeretne tudomást venni róluk. Talán nem véletlen, hogy a legtöbb párkapcsolat barátságból indul.

7 jel, hogy többet érzel szimpla barátságnál:

 1. hirtelen, vagy éppen ellenkezőleg idővel elkezdtél másképpen érezni iránta
  Még te magad sem tudod, hogy mi az, ami megváltozott, de tudod, hogy valami másképpen kezd működni köztetetek. Lehet, hogy azt érzed, hogy mindent meg szeretnél osztani ezzel a személlyel, vagy átfut az agyadon, hogy vajon milyen lenne a közös jövőtök.
 2. sokat vagytok együtt, mégis úgy érzed, hogy ez kevés
  Annak ellenére, hogy eddig csupán maximum heti pár alkalommal találkoztatok, most mégis úgy tűnik, hogy ezer éve nem láttad már, pedig annyi mondandód lenne számára.
 3. felüti a fejét a féltékenység
  Eddig folyton megosztottátok egymással, hogy ki-kivel randizik, hirtelen azonban rájössz, hogy mérhetetlenül zavar, ha más nőkről mesél neked. Ez bizony féltékenység, semmi kétség. Egy barátságban pedig nem igazán létezik ilyen jellegű ellenérzés.
 4. lehet, hogy már többször is álmodtál vele
  Ha folyton másra sem gondolsz, csak rá, elképzelhető, hogy az álmaidban is megjelenik különböző formában.
 5. feltűnik a külvilágnak
  Lehet, hogy nemcsak neked, hanem lassan a barátnődnek, vagy a szüleidnek is szemet üt, hogy talán többet érzel a „barátod“ iránt? Ha már másoknak is róla beszélsz, akkor ez elég egyértelmű jele a mélyfokú érdekeltségednek.
 6. többször véletlenül egymáshoz értek
  Egy-egy apró érintés, mely most hosszabbnak tűnik, mint szokott, egyáltalán nem szokatlan, ha éppen kialakulóban van köztetek valami. De hogy ez barátság lenne? Semmiképpen.
 7. másképp viselkedsz, ha jelen van
  Amint megjelenik, érzed magadon, hogy teljesen más vagy, valószinű, hogy ez másoknak is feltűnik.

Ha a tünetek alapján kezded úgy gondolni, hogy a kettőtök kapcsolata már régen nem csupán egy szokványos barátság, nem érdemes sokáig becsapni egyást. Nem kizárt, hogy barátságotokból valódi szerelem lesz.

 

 

M.


Előző bejegyzés
Mire képes a kivi?
Következő bejegyzés
Lehet hogy csak játszik veled?