Együnk és mozogjunk! / Életmód / 7. február 2018

7 szokás, mely nehezíti a fogyást

Ezer éve próbálkozol a diétával, de valahogy mégsem sikerül elérni a kívánt testsúlyt? Lehet, hogy valamilyen teljesen banális hétköznapi tényező áll a háttérben, melyről nem is gondolnád, hogy akadályozhatja a fölösleges kilók ledobását.

7 szokás, mely nehezíti a fogyást

 1. Túl kevés alvás
  A nem megfelelő mennyiségű alvás fontos szerepet játszhat abban, hogy nem tudsz lefogyni, ugyanis, aki csak pár órát alszik, kevesebb ghrelint termel. Ez a hormon gondoskodik az éhség- és telítettségérzésről. A szervezetünk alvás közben is éget kalóriát.
 2. A reggeli stressz 
  A reggeli rohanás, stressz által kortizol termelődik, mely szintén akadályozza a fogyást. 
 3. Ha kávéval indítod a napot
  Még ha úgy is érzed, hogy a reggeli kávé nélkül ki sem bírsz kelni az ágyból, gondolj arra, hogy az alakodnak a legkevésbé sem teszel szívességet. Mivel az éjszaka folyamán dehidratálódunk, jobb, ha először egy pohár vizet iszunk.  Ha a napot koffeintartalmú itallal, kávéval, vagy teával indítjuk, akkor csak tovább fokozzuk a dehidratáltságot. A víz azonban elindítja az anyagcserét.
 4. Filmezés közben eszel
  Mivel tévézés közben megoszlik a figyelmed, nem érzékeled, hogy mennyit ettél, így nehezebb értékelni a tested jelzéseit és határt szabni az étvágyadnak.
 5. Ha nem tartasz ebédszünetet
  Amennyiben kihagyod az ebédszünetet, akitvizálod a tested vésztartalékait, mely megfékezi a zsírégetést. A legjobb, ha mégis eszel valami csekélységet. Különben este csak ráveted magad az ételre.
 6. Ha egy lépést se teszel meg gyalog
  A mindennapokba is beépíthetsz egy-két plusz lépést. Válaszd mindig a lépcsőzést a lift helyett vagy tegyél egy sétát telefonálgatás helyett.
 7. Ha édességgel jutalmazod magad
  Egy szelet sütemény vagy csoki helyett érdemesebb  lenne egy masszázzsal, vagy manikűrrel megjutalmazni magunkat a hétvégén.

M.


Előző bejegyzés
A Valentin-nap kultusza és eredete
Következő bejegyzés
Oreós torta