Életmód / Lélek / 5. június 2016

7 dolog amitől a férfiak a falra másznak

Több férfit kérdezgettem arról, hogy mi az, amitől teljesen megőrülnek, mit jelent számukra az abszolut piros lámpa egy kapcsolatban, és a legtöbbjüktől ezeket a válaszokat kaptam.

7 dolog, amitől a férfiak a falra másznak:

  1. Szabadságuk behatárolása. A férfiak, annak ellenére, hogy párkapcsolatban élnek, szeretik felemlegetni a szingli létük alappilléreit, mint például az egyedül töltött időt. Legyen az csak egy pár óra, de szükségük van arra, hogy elmenjenek a barátnőjük nélkül a haverokkal, szórakozzanak vagy sportoljanak. Ez teljesen normális, hiszen, ha elvonatkoztatunk a beteges birtoklási vágyunktól, valljuk be, hogy nekünk is jól esik egy kis egyedüllét vagy szabadság.
  2. Irányító szerepük megkérdőjelezése. Nem éreztethetjük velük, hogy mi hordjuk a nadrágot.Használjuk inkább a több évszázada jól bevált taktikát, azaz tevékenykedjünk inkább a háttérben és adjuk úgy a tudtára az ötleteinket, hogy azt érezze, (a számunkra is kedves) döntést ő hozta meg.
  3. Nevelés. Tény, hogy sok férfi még nevelésre szorul, de egyesek kifejezetten érzékenyen reagálnak rá, ha tanítgatni próbáljuk őket, ugyanis ezzel is megkérdőjelezzük férfi létüket.
  4. Tombolás. Mindig a társunk vérmérsékletétől is függ, hogy meddig mehetünk el, de bármennyire is nehezünkre esik, jobb, ha néha visszafogjuk magunkat.
  5. Nyafogás, kényeskedés, panaszkodás. Egyszerűen idegesítő, ehhez talán nem is kell többet hozzáfűzni, mindenkinek éreznie kell, ha átlépte a megengedett határt.
  6. Féltékenység. Nagyon sok férfinél válóok. Ezzel nemcsak azt kérdőjelezzük meg, hogy szeret, hanem a férfiúi becsületét is, amit érthetően nem sokan tolerálnak.
  7. Zsarolás, manipuláció. Ideiglenesen jó megoldásnak tűnhet, de nem hiszem, hogy létezik olyan férfi, aki hosszú távon bedől a játékainknak.

Bár sokunk számára tiszta a képlet mégis szinte minden nő elköveti ezeket a baklövéseket. Ha néha (akár erőnkön felül is) odafigyelünk ezekre, az áldozathozatal garantáltan gyümölcsöző lesz, egy egészésges párkapcsolat formájában.

M.


Előző bejegyzés
Az önmegvalósítás dimenziója I.rész
Következő bejegyzés
Lyon, a Rhône és a Saône városa