Együnk és mozogjunk! / Életmód / 17. június 2017

5 dolog, ami lassítja az anygcserédet

A fogyókúra szinte minden nő életében elérkezik egyszer, az eredmény azonban sok esetben várat magára. Nem sikerül lefogynod? 5 dolog, ami lassítja az anyagcserédet.

Az, hogy milyen módon tudjátok az anyagcseréteket megindítani, talán tudjátok. Viszont ha nem figyeltek néhány hétköznapi dologra, melyek határozottan lassítják az anyagcseréteket, sajnos nem várhattok nagy eredményt.

Az alábbi 5 dolgot próbáljátok meg elkerülni a fogyás érdekében:

 1. Alváshiány
  A kevés és rendszertelen alvás hatással van a metboizmusotokra. A megfelelő mennyiségű alvás rendkívül fontos, ahhoz, hogy a szervezet regenerálódni tudjon. Többek között megóv titeket a hirtelen éhségérzettől.
 2. Ülés
  Azok akik ülőmunkát végeznek, általában lassabb az anygacseréjük. Ilyenkor ugyanis a szervezet körülbelül olyan mennyiségű energiát éget, mint alvás közben. Az, aki irodában dolgozik, rendszeresen szünetet kellene tartson és beépítenie a munkaidejébe egy kis mozgást, mely akár egy rövid séta is lehet. Egy kis mozgást és friss levegőt bármikor bele lehet építeni a munkaidőbe.
 3. Rendszertelen étkezés
  A rendszertelen étkezéssel ugyanúgy hatunk a szervezetünkre, mint a rendszertelen alvással. Akinek nincs meghatározott idejű étrendje, kizökkenti a szervezetét, annak biokémiai folyamatainak ritmusából. Sokan előszeretettel kihagyják a reggelit az étkezésükből, amivel maguk alatt vágják a fát, hiszen, ha több mint 16 óra telik el két étkezés között, a szervezet automatikusan bakapcsolja a vészriasztót és lelassítja az anyagcserét.
 4. Kondíciós edzés
  Tény, hogy mindenképpen jobb a kondícióra épülő edzés, a semmilyen edzésnél. Hosszútváon viszont arra kellene törekedni, hogy a kitartóerőt és az erőnlétet párhuzamosan fejlesszük. Az erőnléti edzés fokozott mértékben segíti az anygacserét, valamint hosszantartóan aktiválja a zsírégetést.
 5. Proteinhiány
  Az egészséges étrend alapvető lételeme a protein. Az albumin segít a zsírégetésben, valamint az izomfelépítésben. Továbbá a proteintartalmú hús, tojás, vagy túró  sokáig telítettségérzést és ugyanakkor energiát biztosítanak a szervezet számára.

M.


Előző bejegyzés
Nektarinos sütemény
Következő bejegyzés
Smink nélkül is elbűvölően