Utazás / 10. december 2017

3 különleges karácsonyi vásár Németroszgából és Svájcból

Forralt bor, széleskörű gasztronómiai kínálat, egyedi termékek, sajátos hangulat és mesebeli környezet. Íme 3 különleges karácsonyi vásár Németországból és Svájcból, amelyeket érdemes meglátogatni, ha éppen erre járunk, vagy a környéken élünk.

Karlsruhe

A város szívében található adventi vásár rusztikus házikók, fenyőfák és hangulatos világítás összhangjával hívogat kicsit és nagyot, legyen szó vásárlásról, vagy lakmározásról. A kulináris különlegességek és kézműves ajánlatok mellett, teák, szappanok, ékszerek, játékok várják a nézelédőket. Az egyik legérdekesebbnek a csokiból készült szerszámokat találtam. Esténként a nagyszínpadon élő zene szórakoztatja a látogatókat. A vásár fénypontja a repülő mikulás, aki kötelekre rögzített szarvasok húzta szánon emelkedik a látogatók felé, mikor leereszkedik, ajándékokkal kedveskedik a gyerekeknek.

Nyitvatartás: Nov.26 és dec.23 között minden nap 11.00-től 21.00 óráig.

http://www.360world.de/tour/128/

Bázel

A baseli karácsonyi vásár az egyik legszebb és legnagyobb adventi vásárok egyike Svájcban. Ilyenkor a belváros szíve ünnepi pompában tündököl. Aki még nem tudná, hogy mit szeretne ajádnékozni szeretteinek, itt garantáltan talál valamit a 180 kereskedő és kézműves széles kínálatából. Már csak azért is érdemes ide ellátogatni, hogy egy mennyei svájci Raclettet, vagy grillkolbászt ehessünk. A hazai, magyar konyhához hű  látogatók is megtalálják a fogukra való étket, hiszen, lángos és gulyásleves is kapható itt.

Nyitvatartás: minden nap 11.00 és 20.30 között.

Ravennaschlucht

Az egyik kedvenc adventi vásárom a vadregényes és elragadóan romantikus a Ravenna-szakadékban rendezett karácsonyi vásár a Fekete-Erdőben. Az egyedülálló atmoszférát a szurdokon átívelő 40 meter magas robosztus viadukt teszi még különlegesebbé. A 40 kézműves termékpalettája és a helyi gasztronómiai különlegességek csak a hab a tortán, de aki még ennél is többre vágyik 1-2 napos kirándulásra is benevezhet, szállás a helyszíni Hofgut Sternenben lehetséges, ahol további egyedi ajánlatok várják az érdeklődőket, mint pédául forraltborozással egybekötött adventi vagy fáklyás túra.

Nyitvatartás: Hétvégente: szombaton 15.00-től 21.00 óráig, vasárnap 15.00-19.00 között. A belépő 3,50 EUR,  gyerekeknek 16 éves kor alatt ingyenes.

M.


Előző bejegyzés
Vissza a régi kerékvágásba..
Következő bejegyzés
A párkapcsolat felturbózása