Érdekességek / 9. március 2018

11 tipp kialvatlanság ellen

A kialvatlanság sokunk mindennapjait berányékolja, mely a teljesítményünkre is kihat. A kávé vagy enerigaital nem mindig az egyedüli megoldás fáradtság ellen. Íme néhány tipp, mellyel egy kicsit felpörgetheted magad.

11 tipp kialvatlanság ellen

 1. Tegyünk egy rövid sétát reggel.
  Ha tömegközlekedés segítségével jutunk el a munkahelyünkre, szálljunk le esetleg egy megállóval hamarabb és tegyük meg a maradék utat gyalogolva. Ily módon egy kicsit felpezsdítjük a vérkeringésünket.
 2. Menjünk inkább lépcsőn az emeletre.
 3. A reggeli szeretkezés is felfrissíthet egy kissé.
 4. Készíts egy egyedi, jó hangulatot árasztó zenei listát a lustább reggelekre.
 5. Igyál egy kis zöldteát, mely szintén tartalmaz elegendő mennyiségű koffeint.
 6. Rágcsálj magvakat. A mandula, mogyoró, dió, vagy földimogyoró magnéziumtartalmuknak köszönhetően serkentő hatással rendelkeznek. Továbbá gazdagok omega3 zsírsavakban és B vitaminban is, melyek kombinációja elűzi a fáradtságot.
 7. A banán kiváló étrendkiegészítő, melyet a nap bármely szakaszában fogyaszthatunk. Ez a gyümölcs nemcsak finom, egészséges de még ébresztő hatással is bír.
 8. A gyömbér beindítja az anyagcserét, mely gondoskodik a zsírégetésről, így nem fáradunk ki olyan gyorsan. Aki gyorsan fel szeretne ébredni, ihat egy kis gyömbérgyökérből készült gyömbérteát vagy gyömbérlimonádét.
 9. A pepperoni felpörgeti a vérkeringést és az anyagcserét, így mindössze néhány percen belül fittebbnek érezzük magunkat.
 10. A savanyúbb élelmiszereknek, mint a citrusféléknek a csípősebb ételekhez hasonló hatása van. A magas c vitamintartalomnak köszönhetően különösen sok energiával lesztek megajándékozva.
 11. Lehet, hogy meglepőnek tűnik, de az étcsokoládé is tartalmaz koffeint sőt még örömhormonokkal is ellát.

Ti hogyan tartanátok ébren magatokat?

M.


Előző bejegyzés
Ti tisztelitek egymást a párotokkal?
Következő bejegyzés
7 menyasszonyi vétek